Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksilöllisyys

Meistä kaikista tuli yksilöitä

Monty Pythonin elokuvassa Brianin elämä on sketsi, jossa erehdyksessä vapahtajaksi luultu Brian kertoo seuraajilleen, kuinka he ovat kaikki yksilöitä ja kuinka he kaikki ovat erilaisia. Seuraajajoukko toistaa yhteen ääneen: ”Me olemme kaikki yksilöitä.” ja niin edelleen.

 

Valintoja, vapautta vai yhteisöllisiä etuja

Merkitystä valinnoista ja yksilöllisyyttä yhteisöllisyyden sijaan? Sanotaan, että valitseminen on modernia vapautta, tehokkuutta ja motivaation korostamista. Vaihtoehtoja pitää olla, mutta takaako valinnanvara paremmin yksilön edut tai tarpeiden tyydytyksen. Monet asiat saattavat kuitenkin olla enemmän sattumia, kuin valintojen tuloksia.

Miten Ralf Gothóni näkee Suomen politiikan

Ralf Gothóni on maailmalla arvostetuimpia suomalaisia. Uutuuskirjassaan* hän kertoo suorasukaisesti myös  politiikasta. Leikkisä, henkevä ja radikaali pureutuminen eri asioihin on Gothónia itseään. Hän ärsyttää vasiten, ja hän nauraa sille minkä yksi ja toinen ottaa yksiniitisesti.

Pakkoterveys ja pakkohyvinvointi kieltää yksilöllisyyden

 

Tipaton tammikuu päättyi, uudet ravitsemusneuvottelukunnan ruokasuositukset tulivat voimaan, viinaralli Virosta puhuttaa ja olutta pitäisi laimentaa. Kaikissa näissä ilmiöissä on virallisesti kysymys terveydestä ja hyvinvoinnista. Toinen asia, mikä aina mainitaan näkyvästi näissä yhteyksissä, on raha.

 

Ajatus tuloeroista

Tuossa luin juttua taiteilijasta joka on saanut "huuhaa" hankkeeseen apurahaa.

http://www.hs.fi/ihmiset/Taiteilija+sai+30000+euron+apurahan+jotta+voi+r...

Toisaalta aloin miettimään juttua lukiessani hieman kaverin aikaisempaa ammattia, puuseppää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä