Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdistykset

Isännättömän rahan ongelma

Kartanoremonttia ja jättipalkkioita juristeille – viranomainen kyllästyi säätiön holtittomaan rahankäyttöön (IS 28.2) on surullista luettavaa mitä tapahtuu isännättömälle rahalle. Tällä kertaa asialle onneksi tehdään jotain:

"Patentti- ja rekisterihallitus teki maanantaina harvinaisen päätöksen ja jätti oikeuteen hakemuksen Raaseporissa toimivan Nymanien säätiön hallituksen erottamisesta."

Kaikille hyvä Lahti tehdään yhdessä

Olin eilen Lahden kaupungin järjestämässä yhdistystapaamisessa, joka keräsi paikalle noin sata järjestöaktiivia. Tämä oli hyvä alku yhteistyölle kaupungin ja kolmannen sekä neljännen sektorin välille. Esiin nousseita asioita oli monia. Kävi ilmi, että kaupunki on veloittanut jopa puistojumpan pitämisestä ja maksuttomia tiloja ei tunnu löytyvän kaupungista. Tähän on saatava ehdottomasti muutos. Järjestöt, jotka tekevät ei-kaupallista toimintaa, niin tarvitsevat maksuttomia tai edullisia tiloja ja heillä tulee olla oikeus tiedottaa näistä tapahtumista esimerkiksi kaupungin sivuilla.

Kuntavaalit Helsingissä osa 2: Puolueet pois kuntien kukkarolta

Mitä julkisen rahan käyttöön tulee, läpinäkyvyys on erittäin tavoiteltavaa.

Liberaalipuolueen Helsingin kuntavaaliohjelmassa on kappale:

"Helsingin poliittisen päätöksenteon tulee olla täysin avointa kaikissa päätöksenteon vaiheissa. Tämän lisäksi kaupungin ja sen omistamien yhtiöiden pöytäkirjat sekä kirjanpito pitää olla kaikkien saatavilla verkossa, esimerkkinä Länsimetro Oy."

Syy tähän on siinä, että julkista rahaa on kivaa lapioida itselle tai kavereille:

Seurakunnat tulisi irroittaa verovapaudesta sekä valtiosta

Suomean pidetään tasa-arvon synnyinmaana, silti esihistoriallinen veroasema tarjoaa uskonnoille ilmaiset lounaat. Onko millään muulla yhdistyksellä suomessa mahdollista vedota aatteeseen, saavuttaa valtionaate -tittelin ja verovapauden sekä vero-oikeuden?

Lakkautusuhkaiset yhdistykset ja järjestökiusaaminen

Lakkautettavien yhdistysten lista kertoo paljon. Myös sen, missä nykyiset järjestökiusaajat ovat oppineet järjestökiusaajiksi :) 

Lyhyt oppimäärä:

Miten säätiö- ja yhdistyslakeja pitäisi uudistaa?

Aamuteet olivat mennä väärään kurkkuun lukiessani Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen (HeSy) perseilystä (Creat.fi) - sisäpiiri kähmii minkä ehtii, työntekijät ja eläimet kärsivät. Tapaus muistuttaa läheisesti Bensowin säätiön väärinkäytöksiä.

Vapaaehtoistoiminnasta lisää virtaa yhteiskuntaan

Viime aikoina on paljon keskusteltu julkisuudessa mm. siitä, voitaisiinko erilaisilla vapaaehtoistoiminnoilla tuottaa joitain yhteiskunnan palveluja. Mielenkiintoinen ajatus sinänsä!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä