Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen vaihtoehdot

Suomi 2040?

Miltä Suomen tulisi mielestäsi näyttää vuonna 2040? Aika pitkä aika ennustaa ajassa, jossa katseet käännetään yleensä seuraavan kvartaalin tai korkeintaan tilikauden päähän.

Totuus perussuomalaisista ei kestä päivänvaloa

Perussuomalaiset on tunnetusti puolue, joka vastustaa kaikkea, mikä liikkuu (eikä tämäkään ole välttämätöntä), ja jolla ei ole tarjota mihinkään asiaan omaa vaihtoehtoa. Lisäksihän kansanedustajamme eivät tee eduskunnassa muuta kuin nostavat paitsi korkean palkkansa myös nautiskelevat ylenpalttisen korkeasta puoluetuesta, syljeksivät kattoon – ts. pettävät äänestäjiään minkä kerkeävät – ja hankkiutuvat tukkanuottasille alinomaa.

Hallitus nurin ja uudet vaalit, mahdollisimman nopeasti

Virkamiehet ja asiantuntijat ovat työnsä tehneet ja sanansa sanoneet. Suomi kuluttaa nyt enemmän kuin tienaa, eletään velaksi. Menoista on leikattava ja veroja korotettava tasapainon saavuttamiseksi. 

Valtion budjetin alijäämä on 9 miljardia, mutta leikkaustarpeeksi arvioidaan vain kolme miljardia. Olisi mielenkiintoista tietää miksi meillä olisi edelleen varaa velkaantua se kuusi miljarsia vuodessa. Minä en sitä ymmärrä, asiantuntijat kenties ymmärtävät, mutta eivät kerro.

Suomen vaihtoehdot: Raju rassaus - tai eroon Eurosta

Muuttujat muuttaen Suomen ja koko Euron tilanne nyt muistuttaa pelottavassa määrin ”kovan markan” politiikkaan hirttäytyneen Suomen onnetonta kohellusta ja ajautumista kohden ”lopullista kriisiä”, eli syksyn 1991 ahdingon hetkiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä