Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Sanomalehdistö

Vappu 1918 Viipurissa – tunteet, tendenssi ja Elsa Heporauta

Elsa Heporauta oli Keskisuomalaisen rintamakirjeenvaihtaja. Hän oli silloin nuorisoseuraliikkeen vaahtopäinen vaikuttaja, kirjailija, pienen pojan äiti ja opettajaseminaarin lehtorska. Kirjoitukset ovat tarkoitushakuisia, tunteikkaita ja kaunokirjallista tehoa tavoittelevia.

Elsa Heporaudan tekstit Viipurista ja myös vapusta siellä ovat asenteellisia ja pyrkivät vaikuttamaan lukijan mielialoihin ja katsomuksiin. Ajatustakaan ei uhrata sodan punaisille uhreille. Valkoisuus, politiikka, uskonto ja militarismi ovat keitoksen osasia ja mausteita.

Paikallislehtien rooli 100-vuotiaassa Suomessa vaalivuonna 2017

Kuten moni muistaa, helsinkiläisen viestintäyhtiön luovana johtajana toimiva Jani Halme kertoi tässä jokunen aika sitten Helsingin Sanomien jutussa tympääntyneensä maakuntien mollaamiseen ja tilanneensa kaikki Suomen paikallislehdet.

Suomessa ilmestyy yli 160 paikallislehteä.

Brexit Eurostoliitossa

Brittien EU-eron myötä suomalaisten sanomalehtien sokea EU-myönteisyys näkyy selvempänä kuin koskaan. Siinä missä Neuvostoliitossa lehtien toimitukset hehkuttivat aikanaan aina lisää sosialismia, vaativat nyky-Suomessa toimittajat lisää liittovaltiokehitystä ja EU-integraatiota. Listaan seuraavaksi esimerkkejä suomalaisten sanomalehtien brexit-kannoista.

Myös Dagens Industri sulki uutiskommentoinnin

 

Silloin tällöin käyn tutkailemassa ruotsalaisten tunnelmia DI:n uutiskommenttiketjuissa.

Mutta enpäs enää käykään, sillä kommentointimahdollisuus on nyt poistettu. Virallisena selityksenä on palvelun keskeneräinen päivitysprojekti. 

Suomalais-ugrilaisen lehdistön VII festivaali - rituaalipuuroa

 

Udmurt dunne 100 vuotta


Tänä vuonna Udmurt dunne -sanomalehti täyttää 100 vuotta, mikä onkin hyvä syy järjestää Izhevskissä 10.-12. kesäkuuta Suomalais-ugrilaisen lehdistön yleisvenäläinen VII festivaali .   Sinne kuulemma odotetaan vieraita kotimaan suomalais-ugrilaisten subjektien lisäksi myös Suomesta, Unkarista ja Virosta. 


Julkaistun uutisen perusteella kyseessä on juuri festivaali   http://www.finnougoria.ru/news/41216/ .

Sanomalehdet, tehkää testi ja tarjotkaa ilmaiseksi koko lehti

Poimin toista viikkoa sitten mediavirrasta Aamulehdeltä mehevän tarjouksen, jossa sai tilata itselleen kuukaudeksi lehden ilmaiseksi netin kautta digitaalisena näköislehtenä. Toki tähän piti tarttua, mutta tarjous pisti miettimään sitä, että kuinka moni muu siihen tarttuu. 

Lehtien ALV 5%:iin, tasapuolistako?

Viestintäministeri Pia Viitanen vie juoksujalkaa innoissaan selvitysmies Harpfin ehdotukset suorasta mediatuesta hallituksen kehysriiheen ?

Harpf on ehdottanut median "ahdinkoon" vuosittaisia 25 miljoonan euron tuotantotukea ja 5 miljoonan innovaatiotukea, mitäs tuossa vielä, jos valtiolla vuosittain tuohon on varaa, mutta mielestäni suuri epäloogisuus on seuraavassa, eli kyseinen selvitysmies ehdottaa myös, että lehtien ALV %, joka nykyisin on 10% alennettaisiin 5%:iin !

Ongelma: Lumen vesiarvon mittaaminen ei kiinnosta nuoria

Kyllä, luitte aivan oikein. Niin tuossa otsikossa tosiaan lukee. Ja ei, siihen ei saa sen suurempaa järkeä, vaikka sen lukisi kuinka moneen kertaan.

Mureneeko Hesarin valta-asema?

Kiinalaiset keksivät paperin, he myös oivalsivat, että sillä voi pyyhkiä takapuolensa. Paperi on puujohdannaisena osa biosfääriä, joka monimutkaisina vuorovaikutuksina muodostaa elävien organismien ravinnonlähteiden osajoukon. Nythän metsästä viedään korjuutähteetkin – kuulemma pitäisi 30 prosenttia jättää lannoitteeksi 1].

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä