*

Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruokahävikki

Syytä pysähtyä ajattelemaan, kun heität ruokaa roskiin.

Taas pieni pysäyttävä uutinen aamun lahdestä. Eurooppalaiset heittää haaskuun kolmasosan ruoastaan eli 173 kiloa henkeä kohti vuodessa.

Sitten valitetaan ja vatuloidaan joka asiasta ja kerrotaan miten kurjaa on.

Onko esim. meillä suomalaisilla todellista köyhyyttä olemassakaan?  Ruokahävikki jo meillä on kaikkiaan 62-86 kiloa vuodessa henkeä kohti.

En  minä ihan niin lapsellinen ole, että tuon noin yksi oikoisesti ymmärtäisin.  Joku syö hyvin, toinen joutuu pihistämään, kolmannella on varaa nirsoilla ja heittää sapuskaansa roskiin.

Syö roskasi!

Aloitan tämän blogin kertomalla oman henkilökohtaisen syyn, minkä takia otin tämän aiheen kuntavaaliteemakseni:

 

Opiskelen kirjoitushetkellä ravintolakokiksi. Suhtaudun ruokaan intohimolla! Haluan tehdä hyvää ja laadukasta ruokaa ja paras kiitos minulle on se, kun lautanen on tyhjä!

 

Vaalit lähestyy!

Kuntavaalit lähestyvät ja ehdokkaat eri puolueista alkavat julkaista kuntavaaliohjelmiaan. En ole poikkeus, joten tämä oma ohjelmani. Ensin kumminkin hieman minusta:

 

Olen 30-vuotias ravintola-alan opiskelija Helsingistä ja suoritan ravintolakokin papereita oppisopimuksella. Perheeseen kuuluu vaimoke, 3-vuotias poika ja kaksi kissaa. Suhtaudun intohimoisesti perheeseeni, Rock-musiikkiin sen kaikissa alalajeissaan, ruoanlaittoon, historiaan ja tottakai politiikkaan!

 

Ruokahävikkiin on puututtava

Laitoimme muutaman eri puolueista olevan kansanedustajakollegan kanssa liikkeelle lakialoitteen ruokahävikin vähentämiseksi. Kiitos aloitteellisuudesta erityisesti demarien Ilmari Nurmiselle!

Aika ajatella leipäjonot uusiksi

1990-luvulla suomalaisten kuntien katukuviin ilmestyneet leipäjonot olivat sosiaalipoliittinen huolenaihe, joista uutisoitiin ulkomaita myöten.

TJ:lle potkut TEKES-päätöksen takia – teki paremman palvelun ilman sijoittajia

(English abbreviation at the end.)

Yrityksen toimitusjohtaja saa potkut, koska ei saanut rahaa TEKES:iltä ensimmäisellä yrittämällä – ja koska teki juuri sitä, mitä startup-TJ:n pitäisikin tehdä.

Kilpailija (jolla ei vielä ole edes toimivaa pilottia) uhkaa tuhota palvelua lanseeraamassa olevan startupin toimitusjohtajan uran ja elämän, ellei tämä välittömästi aja yritystään alas vähin äänin ja lopeta toimintaa.

Business in Finland as usual?

Ei minkään arvoinen elämä.

Nyt täytyy sanoa HK Scanille, että KIITOS!

Olen tässä viime aikoina ollut hyvin väsynyt, lähestulkoon nujertunut, työtaakkani alle. Eilinen Maaseudun Tulevaisuuden uutinen HK:n teurastamolta suoraan tapon jälkeen Honkajoen tuhoamislaitokseen toimitetuista täysin hyvistä sianruhoista kuitenkin muutti kaiken. 

Ojenna käsi tarvitsevalle

Joulu on antamisen aikaa. Viimeisen kuukauden sisällä olen huomannut eri puolilla Pohjois-Suomea nousevan pystyyn uusia hankkeita joissa kauppojen ylijäämäruokaa jaetaan vähävaraisille. Asialla ovat tavalliset ihmiset, sellaiset kuin kuka tahansa meistä. Yhdistävänä tekijänä heillä on auttamisen halu sekä tahto tehdä jotain asian eteen.

Punaiset laput alentavat merkittävästi ruokalaskua!

Kansalaiset ääntelehtivät, että ruoka on liian kallista 1]. Meillä on Suomessa elintasotauti nimeltä – ylensyönnistä johtuva liikalihavuus 2]. Ravintoon meni vielä 1930 -luvulla yli 30 prosenttia perheen tuloista, nyt luku on ~13 prosenttia (Suomen Pankki – 2012).

Ruokahävikki heikoimpien avuksi tanskalaisittain

Vierailin juuri Kööpenhaminassa käydessäni paikallisessa ruokapankissa. Perinteikkään esitelmöinnin sijaan hyppäsin järjestön pakettiautoon ja vietin työpäivän lastaten ja purkaen ruokaa ja keskustellen avustusruoanjakelusta paikallisten vapaaehtoisten kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä