Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen analyysi

Tiekartta - miten tästä eteenpäin

Hauskoja nämä sanojen uudet merkitykset. Entisaikaan tiekartta oli aina väärin päin taiteltu ja taitteistaan repeillyt metri kertaa metri paperiarkki, jossa toisella puolella oli Etelä-Suomen ja toisella puolella Pohjois-Suomen tiet…oikeesti!

Tiekartan uusi merkitys on poliitikon tai politiikkaan pyrkivän suunnitelma ja ohjenuora tulevaa päätöksentekoa varten. LiikeNytin tiekartassa on kuusi pääkohtaa ja jokaisen niiden alla on kaksi alakohtaa. Esittelen ja kommentoin ne tässä kirjoituksessani.

1. Huolenpito

- Toteutetaan maksuton toisen asteen koulutus

Mitä politiikan tulisi olla - ja mitä se on tällä hetkellä?

 

Eduskuntavaaliehdokkaana päätyy usein tilanteisiin, joissa kansalainen tulee kertomaan näkemyksiään Suomen asioista. Nämä näkemykset ovat moninaisia, mutta varsin usein tulee kuulleeksi järkeviä ja hyviä ehdotuksia. Esimerkiksi eräs kansalainen esitti, että ruuan ALV pitäisi poistaa ja hän ehdotti myös autonrenkaiden ALV:stä luopumista. Molemmissa ehdotuksissa on mielestäni paljon hyvää ja molemmat ovat ainakin vakavan harkinnan ja perusteellisen pohdinnan arvoisia asioita.

Viirejä vai visioita?

Deja vu -tunteelta ei voi välttyä, kun TV:stä tulee uutinen, jossa puoluejohtajaa tentataan kannatuslukemista. Toimittajan lähtöoletus on, että poliitikko on tehnyt jotain väärää, koska kannatus laskee. Tai että hän on onnistunut työssään, kun kannatus nousee. Lehdissä on tämän tästä juttuja puolueen ”kenttäväen” vaatimassa toimia, joilla kannatus saadaan nousuun. Aivan kuin puolueen päätehtävänä olisi mahdollisimman suuren kannatusprosentin ylläpito.

Antiperussuomalaisuus poliittisena aatteena

Toisinaan seuratessani poliittista diskurssia erityisesti tällä palstalla ja kahden iltapäivälehtemme etusivulla tuntuu siltä, että Suomessa oltaisiin siirrytty yksipuoluejärjestelmään. On tietenkin mainiota, että Perussuomalaisista kirjoitetaan monta palstametriä enemmän kuin muista, ehkä jopa muista yhteensä, jos ajatellaan, että kaikki julkisuus on hyväksi. Välillä homma käy kuitenkin jotenkin huvittavaksi.

Gallupit ovat galluppeja ja tästedes hallitusspekulaatiot vain spekulaatioita

Keskustan Laaninen sanoi sen juuri, kun toimittaja kysyi kuinka kauan hallituksen muodostaminen tällä kertaa kestää:   "Päivien lukumäärä ei ole ratkaisevaa, vaan se lopputulos"

Lupaako tämä hyvää vai huonoa Päivi Räsäsen ja Kristillisdemokraattien kannalta?  :-P

Piraattipuolue €xplained

Suomen Piraattipuolue osallistui ensimmäistä kertaa vaaleihin 2011 ja nousi viidellätoista tuhannella äänellä eduskunnan ulkopuolisista puolueista suurimmaksi. Kansainvälisesti eri tasoisia vaaleilla valittuja virkoja piraatit ovat keränneet useita satoja vuosien 2009-2014 -välillä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä