Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Paula Lehtomäki

Analyysi keskustan tilanteesta - kuka pelastaisi keskustan?

Keskustan kannatus on pudonnut. Tässä muutamia ajatuksia asiaan liittyen: Juha Sipilän hallituksen päätökset ovat kipeästi kohdistuneet pienituloisen kansanosan taloudellisiin ja sosiaalisiin elämänoloihin. Muun muassa kansaneläkeindeksin jäädytykset ja leikkaukset (0,85 % vuoden 2017 alussa), palvelumaksujen korotukset, sairasvakuutuskorvauksien leikkaukset, energiaverojen nosto, lääkekorvausten 50 euron alkuomavastuu sekä Kelan matkakustannusten omavastuuosuuden nosto ovat kiristäneet eläkeläisten ja pienituloisten taloudellista asemaa.

Kysymyksiä Kremlin ystäville

Venäjä on myöntänyt 9.10. Presidentti Vladimir Putinin allekirjoittamalla ukaasilla kahdelle suomalaiselle ns. ystävyyden kunniamerkin. Vuonna 1994 perustettu kunniamerkki voidaan myöntää Venäjällä ulkomaalaisille henkilöille, jotka ovat esimerkiksi tehneet jotain erityistä rauhan, ystävyyden ja kansojen välisen yhteisymmärryksen lujittamiseksi. Kyseessä on lajissaan korkein mahdollinen tunnustus ulkomaalaiselle henkilölle. Suomalaisista sen on saanut aiemmin muun muassa Paavo Lipponen.

Kansanedustajan työn arvostus?

Kun Olli Rehn valittiin Suomen pankin johtokuntaan hän jättää eduskunnan. Näin kansanedustajan paikka vapautui Rehnin varakansanedustajalle, Paula Lehtomäelle. Lehtomäki odotti rauhassa hallituksen työ- ja elinkeinoministerin nimityksen. Ministeriksi kaavailtiin  myös mm. Paula Lehtomäkeä, muiden muassa. Työ- ja elinkeinoministeriksi nousee kuitenkin Mika Lintilä. Tämän jälkeen Lehtomäki ilmoitti hakevansa eduskunnalta vapautusta edustajanpaikastaan. Jos eduskunta Lehtomäen paikastaan vapauttaa, nousee hänen tilalleen Pekka Puska.

Stubbin käytös eduskunnan kyselytunnilla pöyristyttävän ylimielistä

Kuinka kauan meidän täytyy sietää tällaista?  Eduskunnan kyselytunnilla nähtiin taas ja jälleen kerran Stubbin  yltiöylimielistä käytöstä. Kyse on sentään eduskunnasta ja kansanedustajista, jotka me äänestäjät, eli kansa, olemme äänestäneet edustamaan meitä itseämme. Ja miten käyttäytyy pääministerimme? Pöyristyttävää!

Talvivaaran legendat

Katselin tänään Ylen tuottaman MOT-ajankohtaisohjelman ”Talvivaaran legendat”. Minussa ohjelma herätti paljon kysymyksiä, joihin me tuskin koskaan saamme vastauksia. Eniten minua on kaiken aikaa kiinnostanut edellisen hallituksen poliittiset kytkökset Talvivaaraan, jotka edesauttoivat Talvivaaran myyntiä sijoittajille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä