Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Linnan juhlat

Linnassa juhlitaan velaksi ......taas.

Linnassa tanssitaan taas kohta, shamppanja virtaa ja on mukavaa.

Valitettavasti kuluista vain ei pystytä huolehtimaan, maksajaa ei näille pidoille nimittäin löydy, ei ainakaan tänä päivänä. Kustannuksista vastaavat tulevat päättäjät ja tulevat veronmaksajat.

Luottoa läytyy ja sitä myös otetaan. Tämän päivän sukupolvi juhlii tulevien sukupolvien kustannuksella. Itsenäisyyspävää on tällä lailla velaksi juhlittu nyt jo kymmenen vuotta.  Valtion budjetin ollessa negatiivinen ei tällaiseen juhlintaan ja shamppanjan kittaamiseen pitäisi olla  mitään syytä.

Linnan pukujuhlat

Taas olemme nähneet vuotuiset pukujuhlat ja kuulleet miten ympäri maailmaa on taas vaatteita haettu. Mielestäni juhlimme nimenomaan Suomen itsenäisyyspäivää, ei muiden maiden vaatemuotia.

Minusta kutsussa voisi olla ainakin suositus, että pukeutumisessa tulisi suosia kotimaista pukeutumista. Työllistäisi edes jossain määrin suomalaisia ihmisiä ja antaisi kenties ulospäin kuvaa siitä, miten Suomessakin näyttäviä asusteita osataan valmistaa.

Suomi-neito 99 v - kotitontti vain 87,5 %


Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää Suomen koteihin! Leppoisaakin ja provosoimatonta, vaikka YLEn Sotapolku.fi ja Aalto-yliopiston Sotasampo-sovellus näyttävätkin trollaavan arveluttavilla karttasovelluksillaan ja jopa Iltasanomat rajahuolimattomuudellaan. 

Yksi yö itsenäisyyspäivän juhlarymistelyyn

Rakas Joulupukki,

siihen on enää yksi yö. Itsenäisyyspäivään nimittäin. Suomen tasavallan presidentin järjestämä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli linnan juhlat on ollut jo pitkään koko kansan yhteinen kiinnostuksen kohde, joka vetää television ääreen ihmisiä aina mummoista ja vaareista lastenlapsiin. Lehtien muotikriitikot arvioivat innoissaan presidentin vieraiden pukuvalintoja, kun taas toisia kiinnostaa enemmän  se, kuka kenenkin kanssa liikkuu ja minne juhlien jatkot heidät lopulta vievät. 

Kimmo Timonen presidenttiehdokkaaksi

Uransa päättänyt jääkiekkoilija Kimmo Timonen olisi saatava suostumaan presidenttiehdokkaaksi. Tarkoitan Suomen presidentinvaaleja, en USA:n vaikka Timosen arvostus ja suosio rapakon takana näyttää olevan aivan eri tasolla kuin täällä Suomessa.

Timosta ei huomioitu urheilugaalassa. Presidentin linnanjuhliinkaan ei kutsua kuulunut. Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vastaanotolle hän pääsi. Tähän on tultu. Suomalainen porvarihegemonia ei arvosta otsansa hikisessä ammatissa leipänsä ansainnutta Timosta pätkän vertaa.

Röyhkeys normaaleja ihmisiä kohtaan kasvaa

Linnan juhlat

Linnan juhlat olisi ehkä syytä nykymuodossaan lopettaa. Sama sotaelokuva pyörii vuodesta toiseen televisiossa. Kauniisti asetetut ihmiset linnan juhlissa antavat vuosi vuodelta pintapuolisempia vastauksia toimittajien turhaakin turhempiin kysymyksiin. Kansa katsoo presidentin juhlia, mutta se itse ei juhli millään erityisellä tavalla. Pääkaupungin kaduilla on mellakkapoliiseja ja mielenosoittajia. Röyhkeys normaaleja ihmisiä kohtaan kasvaa aiheuttaen kasvavaa suuttumusta ja huolta tulevaisuudesta, jossa hohtaa kirkkaalla liekillä lopullisten yhtiöiden harvainvallan mahdollisuus.

Itsenäisyyttä on osattava käyttää

Eilen juhlittiin Suomen 98:tta itsenäisyyspäivää perinteisin ja juhlallisin menoin. Oli suuri kunnia päästä osallistumaan Suomen tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle ensimmäistä kertaa. Samalla paikattiin opiskeluaikainen "linnanjuhlatraumani", sillä en kuulunut Maanpuolustuskorkeakoulussa niihin kurssimme pisimpiin, jotka olivat kadetteina juhlissa edustamassa. 

Kristallilamppujen alla rähinöistä ei ollut tietoakaan

Nyt se on taas tälle vuodelle juhlittu. Itsenäisyyspäivä nimittäin. Ja olihan sitä hulinaa. Kaivoin itsekin popcornit esiin, ja seurasin Linnan juhlien sijaan Helsingissä järjestettäviä mielenosoituksia.

Tänä vuonna virantoimituksessa olevien hevosten ei onneksi tarvinnut ottaa yhteiskunnan puolesta lainkaan iskuja vastaan. Poliisit sen sijaan saivat niittiä hevostenkin edestä, kun ja kivet kaljapullot lentelivät. Kaikin puolin aika surullista katsottavaa.

Katetut pöydät ja ruokajonot

Suomi täyttää tänään kunnioitettavat 98-vuotta. Itsenäisen Suomen syntymäpäivän Suurin spektaakkeli lienee Linnan Juhlat. Pääosin hyväosaisista ja eliitistä koostuva joukko keräytyy kutsuttuna juhlimaan Presidentin linnaan Suomen itsenäisyyttä. Juhlapuheissa puhutaan kauniita sanoja itsenäisyydestä ja rakkaudesta isänmaata kohtaan. Se, mikä on todellisuus, unohtuu.

Kunnioitan Suomen puolesta taistelleita sotaveteraaneja ja lottia. He taistelivat suomalaisten, isänmaan ja itsenäisyyden vuoksi. Mikä on itsenäisen Suomen tärkein tehtävä?

Politiikan mätä moraali

Suomi ei ole ilmastoltaan yhtä mukava maa kuin Italia. Ei paista aurinko, ei kasva pinjoja eikä sypressejä, eikä valmisteta myöskään Alfa Romeoita. Mutta yhdessä suhteessa Suomi alkaa muistuttaa Italiaa: politiikan moraalin osalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä