*

Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Hjallis Harkimo

Hjallis Harkimon bloggaus päihteistä! Hyvä avaus!

Harry "Hjallis" Harkimo kirjoittaa Savon sanomien blogissaan päihteistä. Joutuu antamaan kiitosta, koska harva kansanedustaja ottaa mitään kantaa asiaan.

"Kovasti kuvitellaan, että nuoriso alkaa ryypätä valtoimenaan, jos kaupasta saa lonkeroa. Selitys on, että jos alkoholin laillinen saatavuus paranee, käyttö kasvaa. Tässä syksyn pimeinä iltoina olen miettinyt, että huumeita ei saa laillisesti mistään, mutta silti niiden käyttö kasvaa koko ajan!"

Tässä on ehkä tärkein  huomio kirjoituksesta:

Yrittäjä ja yrittäjäksi aikova varaudu konkurssiin, nämä ovat ne seuraukset

Tämä blogini kuvaa elämää konkurssin jälkeen tasan 25-vuotta sitten ja sama meno jatkuu. Mitä järkeä tällaisessa on? Minulla ei ollut aavistustakaan, kuinka yrittäjävihamielinen Suomi on.

En kirjoita näitä blogejani itseni takia, enkä "ruikuta", jollaiseksi toiset saattavat kokea nämä blogini, vaan päinvastoin, sillä nämä ovat minulle raskaita asioita. Kirjoitan näitä medialle, politikoille, päättäjille, virkamiehille ja yksityisyrittäjille sekä yrittäjäksi aikoville, ettei toisille tehtäisi samoin.

Älä leiki Jeesusta Hjallis

Suomen politiikassa on alkanut olla enenevässä määrin menestyneitä yrittäjiä, jotka ovat tulleet valtakunnanpolitiikan keskiöön tai kovasti yrittävät sinne. Harry ”Hjallis” Harkimo on yksi sellainen.

”Älä leiki Jeesusta Hjallis, ole Jeesus!”

Sipilä ei tietenkään ole Napoleon, mutta…

Ranskalainen valtiomies Napoleon Bonaparte tapasi nimittää suurinenäisiä miehiä tärkeisiin tehtäviin. Hän oli vakuuttnut siitä että isonenäisen henkilön aivot saavat aina tarpeeksi ilmaa, ja hän ei mene paniikkiin tilanteessa jossa pitää tehdä tärkeitä päätöksiä. Suomen pääministeri Sipilä ei ole varmastikaan nimittänyt ketään henkilöä mihinkään tehtävään isonenäisyyden vuoksi. Harry Harkimo sai nimityksen Veikkaukaen hallitukseen varmasti jostain muusta syystä. Asiaa on moni spekuloinut täällä Puheenvuorossakin.

Harkimo ja markkinatalouden sietämätön vaikeus

Hjallis avasi suunsa ja onnistui jälleen kerran osoittamaan, miten hirvittävän vaikeaa Kokoomuslaisille on ymmärtää markkinataloudesta edes alkeita. Tai ehkä pyhä ay-viha sumentaa heidän aivonsa ja johtaa näihin absurdeihin sammakoihin.

 

Yleissitova työehtosopimus on duunarin turva

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja  Mikael Pentikäinen kuvasi Porin Suomi-Areenalla  yleissitovia työehtosopimuksia karteilleiksi.

 

Kansanedustaja Hjallis Harkimo on myös korostanut paikallisen sopimisen joustoja, jotka olisivat muun muassa joustoja palkoissa ja työajoissa. 

 

Tämä on minusta aikamme jokaisen ihmisen pärjäämistä korostavaa ja ihannoivaa liturgiaa, jossa yritysten ja pääoman ahneuden maksajana olisi jälleen kerran pienituloinen duunari.

 

Kyllä kai voitaisiin ottaa pakolaisia edes 7,5 miljoonan euron verran?

Tämän päivän Helsingin Sanomissa on Harry Harkimon haastattelu. Sama mies, joka rakensi ja myi Hartwall arenan Gennadi Timtshenkolle. Tuo monitoimihalli on saanut valtiolta suuria avustussummia. Sen lisäksi Helsingin kaupunki antoi sille vuosittain noin 200 000 euroa vuokratukea.

Helsinki-areenan saamaa tukea veronmaksajilta Harkimo ei aio maksaa takaisin.

Liityin Lepomäen tukitiimiin

Niin sanottu kansa repesi pari vuotta sitten someraivoon kun pääministeri vaihtui heiltä kysymättä ja kokoomuksen puolueväen päättämänä. Antti Rinteen syrjäyttämän Jutta Urpilaisen kohtalo tai valtionvarainministerin vaihtaminen ei samoihin aikoihin kiinnostanut vastaavassa määrin edes politiikan naistoimittajia, kolumnisteja tai oikeastaan ketään muutakaan. 

Olisiko Harkimosta kokoomuksen puheenjohtajaksi?

Kokoomus on viimeaikoina, muutamat viime vuosikymmenet, suosinut puheenjohtajinaan nuoria poliittisia broilereita. Hyvännäköiset, sosiaalisesti lahjakkaat, hyvin pukeutuvat ja hyvän kehon kielen omaavat puheenjohtajakandidaatit ovat olleet kokoomusväen mieleen. Kokoomuksen puheenjohtajat  ovat olleet paperinukke- ainesta, barbie- nuken poikaystäväksi sopivia.

Median määritelmä

 

Otsikko on ajankohtaisempi kuin koskaan ja sopisi olla framilla viimeistään yläkoulussa ihan tasaiseen tahtiin.

Kolumnisti Hjallis Harkimo ansiokkaasti ja tiiviisti tätä asiaa käsittelikin Iltalehden kolumnissaan, mutta aihe on sen verran tärkeä, että ansaitsee jatkokäsittelyn hiukan pidemmälle.

Järjestelläänpä nykyinen median määrittelemisen ongelma näin alkuun simppelisti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä