Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Heinolan mies

Kunnallisvaalien alla

Kaupunginvaltuuston typerää ja kuntalaista kuulematonta leikkaustoiminnan yksityistämistä valmistellaan syvässä hiljaisuudessa. Pikkulinnut kertovat, että leikkuria remontoidaan kaupungin kustannuksella ja todella isolla rahalla yksityistä toimijaa varten.  Olisi kiva kuulla ulkoistetun toiminnan todelliset kustannukset, joiden väitän olevan huomattavasti korkeammat kuin oma toiminta. Väitän edelleen olevani tässäkin asiassa oikeassa, kuten olin Rinnevaarankin suhteen ennen hänen valintaansa tänne.

Heinolan änkyrät ovat rivissä

Etelä-Suomen  Sanomat jatkaa räksytystään Heinolan suhteen (ESS 23.6). Pääkirjoitustoimittaja Jukka Airo tai joku muu pääkirjoituksen laatinut haukkuu meitä vaihteeksi änkyröiksi, kun emme halua lähteä hyvinvointikuntayhtymään mukaan. Olen jo aiemmin monesti maininnut, että haluamme itse päättää omista asioistamme ja rahoistamme. Se ei tunnu menevän jakeluun Lahden päässä ja varsinkin Airo on haukkunut Heinolaa aina kun vain voinut. Sovitaanko Airo niin, että jatkossa minä päätän kaikista asioistasi ja istun lompakkosi päällä. Eikö kuulostakin hyvältä?

Hysteerikon huuto Heinolasta

Aina säännöllisin väliajoin (lue liian usein) saamme lukea Lahden kaupungin äänitorvesta Etelä-Suomen Sanomista Pohjois-Koreasta tuttuja hurmoshenkisiä kirjoituksia Lahden ihanuudesta tai naapurikuntien surkeudesta. Tosin nyt on jätetty kertomatta, että nastolalaisille jäi luu käteen liitoksessa Lahden kanssa. Nastolan lähipalveluilta ajetaan nyt järjestelmällisesti alas, kuten kirjoitin monesti ennen liitosta ja varoittelin nastolalaisia.

Soteuudistus ja leveät hartiat

Olen kauhulla seurannut keskustelua hallituksen toisesta kahelista päähankkeesta eli sote-uudistuksesta. Surullista, että demarit ja keskustakin ovat hypänneet kokoomuksen kelkkaan tässä julkisen terveydenhuollon tuhoavassa hankkeessa. Juha Sipilä teki tyhmästi pettäessään maakuntien väen ja lähtiessään siihen mukaan. Ylijohtaja Kirsi Varhila sosiaali- ja terveysministeriöstä muotoilee (ESS 20.8), että palvelut voidaan tuoda potilaan tai asiakkaan arkeen, jopa omaan kotiin sähköisillä välineillä tai liikkuvina palveluina.

Sotea ja muuta sontaa

Uuden sote-uudistuksen kanssa meillä on käymässä kuten suuruudenhullun kuntauudistuksen kanssa. Siinä viedään paikallisilta päättäjiltä valta viiden sote-alueen johdolle. Tämäkö on sitten demokratiaa? Minun mielestä ei. Hurskaasti lupaillaan, että jokapäiväiset palvelut pidetään lähellä muun muassa liikkuvilla palveluilla, kuten näiden ruutipäiden suunnittelemilla älybusseilla ja verkkopalveluilla. Haloo! Siinä sitten netissä hoidat itseäsi. Sinullahan on luonnollisesti jatkossa laboratorio, röngten ja muut tutkimusvälineet kotona.

Jykän ja Hennan kiusat

Jykän ja Hennan kiusat

Ei ole pitkäkään aika, kun Katainen ja Virkkunen lupailivat, että mitään pakkoliitoksia ei ole tulossa. Me kaikki tiedämme, että niitä pakkoliitoksia ollaan suunniteltu alusta saakka, mutta niistä ei olla uskallettu äänestäjien pelon takia puhua. Kun Suomen Kuvalehti pari viikkoa sitten paljasti hallituksen pakkoliitoskiemurat, niin Virkkusenkin oli pitkän kiemurtelun jälkeen pakko tunnustaa, että sitä pakkoa on suunniteltu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä