*

Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Bloggaus

Te kysyitte, minä vastaan osa 3

Olemme nyt edenneet blogin  ”Te kysyitte, Minä vastaan”- korjaussarjan kolmanteen, viimeiseen (ja ehkä parhaaseen!) osaan. Ykkösosa löytyy täältä ja kakkososa täältä.

Te kysyitte, minä vastaan osa 2

Heipä hei Husulta ja tervetuloa tämänpäiväiseen jaksoon blogini ”Te kysyitte, Minä vastaan”- erikoislähetyksestä. Avausjakson löydätte blogista täältä.

Tänään päästäänkin jo itse asiaan eli blogikirjoitusteni sisältöön.

Te kysyitte, minä vastaan: osa 1

No Husu täällä hei!

Saan paljon palautetta siitä, miksi en vastaa useammin blogiin jätettyihin kommentteihin. Syitä on monia, mutta koska tuota samaa asiaa on ihmetelty niin moneen kertaan, päätin omistaa viimeisen vuoden aikana blogiini saamille kommenteillenne kokonaisen kolmiosaisen blogipostauksen sarjan.

Hyvät naiset ja herrat: ”Te kysyitte, Minä vastaan”.  Täällä ollaan koko viikko!

Bloggaus: seitsemän kärjistettyä tyyppiä

Saarnaaja (introverttius,  harhaisuus, olevaisuus, tuska, absurdi, nihilismi, rajallisuus...)

Tulkki (ekstroverttius, pyrkyryys, yrittäjyys, instrumentalismi, populismi, "intorealismi", estetiikka, kaksisuuntaisuus...)

Tietopankki (besserwisserismi, rationalismi, kommentaattorius, sokratismi, "hätätilaministeri", tiede, autismi...)

Huomiopalkka ja tutkijuus

No man but a blockhead ever wrote, except for money.” -Samuel Johnson

 

Tutkija tuottaa tieteellistä sisältöä (artikkeleita) pitkälti huomion/maineen perässä.

Logiikka on hyvin lyhyesti seuraava: mitä kuuluisampi ja näkyvämpi julkaisu, sitä enemmän 'julkaisupisteitä' artikkelista saa  → tutkijan työnantaja (usein yliopisto) hyötyy rahallisesti ja hyödystä seuraa oletus tutkijan positiivisesta urakehityksestä. 

Tunteella Bloggaaminen

Bloggaus, Tunteet

Blogeja ja kommentteja lukiessa törmää usein kirjoituksiin jotka ovat täynnä tunnetta. Vaikka tunteen läsnäoloa ei voikaan todistaa, sen kuitenkin tuntee. Toki voi olla niinkin että puheenvuoro on tahallaan laadittu näyttämään tunteelliselta, vaikka se ei sitä ole.

Lähdin kirjoittamaan tätä blogia mielessäni kysymys siitä miten näihin tunteellisiin bloggauksiin olisi viisasta suhtautua.

a) pitäisikö ne jättää väliin ja vain unohtaa?

Hesarin näkemys bloggauksesta heijastelee ajan henkeä

Tänään 6.9.2014 Helsingin Sanomat ”uutisoi” seuraavasti: Suomen parhaat bloggaajat tienaavat kuin lääkärit. Jutusssa esitellään niin sanottuja ”huippubloggaajia” joiden blogit käsittelevät muotia, elämäntapaa ja tyyliä. Tyypillisten vaatteita, meikkejä, yms.

Pyhä some-viha

Aktivoin Puheenvuoron blogini toissapäivänä. Testasin blogialustaa copypasteamalla edellisen Kokoomuksen Nuorten Liiton jäsenlehden pääkirjoitukseni yrittäjyydestä. Kun eilen kirjauduin sisään, huomasin yllätyksekseni saaneeni ”jo” kymmenen kommenttia kyseiseen kirjoitukseeni. Olin yllättynyt, koska luulin, että blogini hukkuu tänne tekstivirtaan. Kirjoittajat eivät juurikaan olleet kanssani samaa mieltä, eikä heidän toki pidäkään olla. Maailmassa on niin monta mielipidettä, kuin on ihmistäkin.

Mainostajat kärkkyvät Uuden Suomen bloggaajia

Viikko sitten sain jälleen yhden sähköpostin verkkomainonnan ammattilaiselta. Tämä oli jo kuudes kerta, kun minua lähestyttiin varovasti verkkomarkkinoijien toimesta.

Erään yrityksen verkkomaininnasta vastaava taho halusi tietää, että olisinko minä innokas julkaisemaan hänen työnantajansa laatiman kirjoituksen blogissani. Kirjoitus olisi sisältänyt myös linkin yhtiön verkkosivuille.

Vuosi täynnä bloggaamista

Bloggaus

Blogistin urani käynnistyi tasan vuosi sitten, jolloin ensimmäisen kirjoitukseni aihe oli edelleenkin käyvästi vanhemmuuden ja vanhemmuuden kustannusten jakamisen tasa-arvoedullisuudesta. Tasaisen taulukon mukaan olen sen jälkeen kirjoittanut noin 0,83 blogitekstiä päivässä, mikä on melko hyvä saavutus kansakoulupohjalta ja ilman sen kummempia yhteiskunnallisia tavotteita.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä