Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ympäristöhallinto

Ympäristöhallinto muuttuu, ei valituksia omista päätöksistä

Nyt käsillä olevassa ”sote-maku” uudistuksessa ei ole kyse vain sote-asioista. On huomiotava myös maakuntauudistus. Sen puitteissa ympäristöhallintoon esitetään suuria muutoksia.

Ympäristöasiat ovat tärkeitä meille kaikille ja varmasti kaikki virkamiehet eri organisaatioissa yrittävät tehdä parhaansa ympäristöasioidenkin eteen. Kaikissa päätöksissä ympäristövaikutukset onkin huomioitava.

Ympäristökusetus

Edellisestä kirjoituksestani on jo aikaa, mutta siihen liittyen voin kertoa, että helmikuisena iltana sain puhelun oudosta numerosta. Hiukan ihmetyttää, mistä soittaja oli saanut salaisen puhelinnumeroni, mutta oletan, että tutkintapyyntöä silloin valmistelleelta virkamieheltä. Miten muuten olisin puhelun aiheesta voinut saada?

Vanhankaupunginkosken padon purkaminen syytä selvittää

Ympäristölautakunnan kokouksessa 14.4. käsiteltiin Vanhankaupunginkosken patoa ja sen mahdollista purkamista. Olemme saaneet kymmeniä yhteydenottoja padon purkamista toivovilta kansalaisilta. Lisäksi Helsingin Uutisten kysyessä aiheesta yli kahdelta tuhannelta lukijalta 90 % kannatti padon purkamista. Vantaan Sanomien lukijoista taas padon purkamista kannattaa 93%. Mielestämme kansalaismielipiteen tulee näkyä myös päätöksenteossa, ja olemme erittäin kiitollisia kaikista palautteista ja aktiivisuudesta.

 

Ympäristökeskus: Likaisella autolla saa ajaa vesisateessa kerran kuukaudessa

Ja silloinkin vain paikoissa, joissa autosta valuva vesi ei päädy katuojiin ja viemäreihin.

Oikeastaan näin uutisoidaan päivän Verkkosanomissa. Hieman tulkintavapauksia ottaen.

Suomalainen vihreä byrokratia - miljardien investoinnit karkaavat

Yleisradio uutisoi:

"Eri arvioiden mukaan lupahallinnon ongelmat jarruttavat mahdollisia investointihankkeita jo sadoista miljoonista miljardeihin.

Mikäli lupahallintoa ei saada sujuvammaksi uhkaa hankkeita valua naapurimaihin kuten Ruotsiin.

Australialaistaustainen Mawson olisi valmis lisäämään investonteja Suomeen vaikka heti. Yhtiön edustaja vieraili äskettäin myös eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana.

Hallinto ympäristön erityisessä suojeluksessa

Edellisestä kirjoituksestani on jo aikaa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö virkamieskunta uurastaisi ja ahkeroisi ympäristönsuojelun ja luonnonsuojelulain toteuttamisen eteen.

Ympäristöhallinto, julkinen sektori ja arvot kuntoon

Keskusta haluaa sanojensa mukaan laittaaa Suomen kuntoon seuraavissa eduskuntavaaleissa. Itse en kuitenkaan allekirjoittaisi kaikkia keskustan kuntoutusohjelmia. Mielestäni kun Suomea ei saada kuntoon ympäristöhallinnon ja julkisen sektorin alasajolla tai arvokonservatismilla. 

Ympäristö ja luontoarvojen turvaaminen luonnonsuojelualueella

Edellisten kirjoitusteni jatkeeksi pohdin vielä tovin luonnonsuojelulain tulkintaa, sillä näyttää vahvasti siltä, että viranomaisen toimintaa tutkittuani olen ottanut luonnonsuojelupäätökset aivan liian vakavasti. Lakia ei ehkä pitäisi lukea lainkaan, vaan seuraamalla sen tulkintaa voi antaa myös itselleen erivapauksia. Asiantunteva, ammattitaitoinen ja laajaa kokemusta omaava viranomainen toimii tässä hyvänä esimerkkinä. Jos toimii samoin kuin viranomainen ei voi tehdä mitään väärin?

Viranomainen ja veden logiikka

Edellisen kirjoitukseni Ely ihmisen huolineen ja murheineen jatkeeksi ajattelin ihmetellä muutamia viranomaisen määritelmiä ja rajauksia hieman tarkemmin. Minua nimittäin kiehtovat tulva-alueiden suojavyöhykesuositukset, joita niitäkin viranomainen dokumentaatiossaan viivoittaa kartalle.

Ely ihmisen huolineen ja murheineen

On taas aika palauttaa mieliin ympäristön- ja luonnonvarojen hoitoon liittyvät virkamiestoimet ja lähestyä näitä ihan tavallisen kansalaisen näkökohdista. On nimittäin asioita, joita puhtaalla maalaisjärjellä ajatellen on lähes mahdotonta ymmärtää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä