Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vihreä aate

Liikutaan harmaalla alueella

Yhteiskunnan myllerrykset aikaansaadaan kriisien kautta. Kriisit voivat olla todellisia tai luotuja, tiedotusvälineiden välityksellä. Nykyajan tiedotus on nopeatempoista, joku Greta Thunberg tai Ranskan keltaliivit saavat aikaiseksi liikehdintää sellaisella voimalla, jollaista ei ole aikaisemmin koettu. Mutta mitkä liikkeet jäävät pysyväksi, ja joilla on kauaskantoisempaa merkitystä, on vielä liian aikaista sanoa.

Vihreys haalistuu?

Ruotsin vaalivalvojaisissa kun seurasimme punaisen palkin nousua ja sinisen hyytymistä, kiinnitin huomiotani Sverigedemokraattien jytkyn sijaan pienempään vihreään palkkiin kauempana janalla. Ruotsin Ympäristöpuolue otti takkiinsa vaaleissa, jossa punavihreät keskimäärin etenivät. Tappio oli toki pienempi, kuin Suomen Vihreiden kolmanneksen paikkatappio 2011 eduskuntavaaleissa tai yli kolmen prosentin turpaanotto viime eurovaaleissa.

Vihervasemmistolainen maailmanlopun politiikka

Tänään on uutisoitu, kuinka Kiina aiheuttaa enemmän ympäristöpäästöjä, kuin Eurooppa ja Yhdysvallat yhteensä. Oli niin sanottu hiilidioksidiuskovainen tai ei, niin ei tämä ainakaan hyvä uutinen ole. Mikä tämän kaiken on mahdollistanut?

Vihreiden harjoittama politiikka on vahingollista

Ville Niinistö (Vihreät) hehkutti viime viikolla blogissaan, että ”Ilmasto lailla Suomi tavoittelee asemaa vähähiilisen yhteiskunnan edelläkävijänä ja menestyjänä.” Tässä asiassa olemme samaa mieltä ympäristöministerin kanssa. Ilahduttavaa on hänkin pikkuhiljaa lisäämässä ydinvoimaan perustuvaa lämmitystä ja sähköntuotantoa, muutenhan tuota ei tavoitetta onnistuta saavuttamaan milloinkaan.

Mitä järkeä kahden puheenjohtajan mallissa?

Vihreä aate

Vihreät ovat käsitelleet kahden puheenjohtajan esityksen ja se tuli torpatuksi, mutta mistä idea tälläiseen?

Ruotsista tietenkin siellähän kaksinapaisuus on arkipäivää.

Suomeenkin tulisi valita jatkossa aina kaksi pääministeriä, jos toinen lähtee kesken pelistä pois, niin toinen voi toivottavasti hyvin. Silloin myös tasa-arvo on helppoa toteuttaa, mies ja nainen periaatteella, mutta miten sitten jos toinen on homo pitääkö toisen olla silloin joko mies tai nainen?

Syvästi vihreä ja anarkistinen

Useimpiin ns. kehittyneisiin yhteiskuntajärjestelmiin ja yhteisöihin kuuluu osanen, jolla on taloudellista vaurautta ja sosiaalista valtaa enemmän kuin järjestelmän muilla osilla. Tätä osasta voidaan kutsua eliitiksi, hallitsevaksi luokaksi, aatelistoksi, tai vaikkapa voittajiksi. Tämä osanen ohjaa järjestelmän tärkeimpiä toimintoja – niin hyvässä kuin pahassa.

Uskovatko suomalaiset kaiken mitä vihreän aatteen nimissä kirjoitetaan?

Edellisessä blogissani epäilin osan päättäjistä kärsivän numerosokeudesta ja suhteellisuudentajuttomuudesta. Ilmeisesti ei vain päättäjät vaan myös (suurin?) osa tavallisista kansalaisista tuntuu kärsivän näistä samoista ongelmista.

Helsingin Sanomien yleisönosastokirjoituksessa 15.2. Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Leena Kontinen esitteli perusteluja, miksi EU:n kannattaisi olla kunnianhimoisempi ilmastotavoitteissaan:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä