Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhuspalvelulaki vanhusten hoito

Kaikki hoivan ja hoidon asiakassuunnitelmat saatava juridisesti velvoittaviksi

 

yes Itse katson, että mennään sitten syteen tai soteen - maakuntiin, aluekuntiin tai sotekuntiin - kaikki soten hoivan ja hoidon asiakassuunnitelmat on saatava juridisesti velvoittaviksi ja viivytyksettä laadittaviksi.

Hallitus tavoitteli 33,5 miljoonan säästöjä vanhustenhoidosta

Miten tämä hallitus on voinut tehdä säästöpäätöksiä vanhustenhoidosta, kun ei tiedä vanhustenhoidon todellista tilaa? Käsittämätöntä!

Hallitus on lähtenyt tekemään vanhustenhoidolle vahingollisen toimenpiteen. Ilta-Sanomat kertoo, että laatusuosituksella oli tarkoitus saada aikaiseksi 33,5 miljoonan euron säästöt vuoteen 2019 mennessä ja laatusuositus tuli voimaan kesäkuussa 2017.

Jos suuri huolesi koskee vanhusta, vammaista tai lasta, katso linkit tästä

 

1.

Jos vanhus maksaa omasta pussista itse hoiva- ja hoitopalvelunsa tai hän on saanut siihen kunnalta palvelusetelin, niin hänen tulee tehdä huonosta hoidosta tai hoivasta reklamaatio ensin ko. palvelua antavalle yritykselle.

Apuna voi käyttää alla olevaa reklamaatioapuria:

https://reklamaatioapuri.fi/

Jos tekemäsi reklamaatio ei ole kuitenkaan auttanut tilanteen korjaamisessa, niin silloin valituksen voi tehdä tästä:

https://asiointi.kkv.fi/fi

 

----

SDP:n lyhytnäköinen julkisuuspeli vanhuspalveluasiassa

SDP:n julkisuushakuinen  lakialoite  ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain muuttamisesta  on monella tavalla puutteellinen ja puutteellista lainsäädännön valmistelua.

Dokumentti Tasemummot

Tulipahan huono olo dokumentista Tasemmummot. Dokumentissa oli kaikki hieman päin pyllyä. Dokumentti tulisi olla todiste jostakin, mutta Tasemmummot ei todistanut mitään. Ja se mitä se yritti todistaa meni kyllä hyvin jakeluun, eli pienet ovat hyviä ja yksityistäminen on pahis, mutta ristiriitaista, kun oikeasti  Attendo edusti dokkarissa sitä pahaa, vaikka se todellisuudessa edusti kuntaa. Tässä tapauksessa Tohmajärven kuntaa.

KUN KÄDET OVAT LAKANNEET TUOTTAMASTA?

Tämä käsi (kuvassa) on se toinen niistä jotka ovat tehneet meille monien muiden käsiparien lailla hyvinvointiyhteiskuntaa, ruokaa, tiskanneet, pesseet pyykkiä, pyyhkineet takalistoni, mitanneet kuumetta otsaltani, tehneet vuorossa raskasta työtä pesulassa, laitoskeittiöissä yleistöitä, heittäneet heinää seipäille, siivonneet jne.., eikä ollut puhettakaan työterveyslääkäreistä, raskas työ on tehnyt nivelrikon ja käsiä kohdeltu muutenkin kaltoin, ihan lääkärienkin siunauksella.

ONNELLINEN MIES!!!

 

ONNELLINEN MIES!

Siteeraan ja vertaan kaikkine virheineni, tuota Arto Paasilinnan romaanin ja Hannu Kahakorven tv-elokuvan nimeä sekä sen tapahtumia omiini, joissa siltainsinööri Akseli Jaatinen ajautuu työnantajansa TVL:n mukana Kuusmäelle urakoimaan betonisiltaa. Hän pärjää työmiesten ja naisten kanssa hyvin, mutta joutuu napit vastakkain kylän silmäätekevien kanssa. Kuusmäen johto tekee kaikkensa, jotta siltainsinööri saisi lähtöpassit paikkakunnalta.

Ikäihmisten hoitoon riittävästi varoja ja tekijöitä

Hallituksen esitys vanhuspalvelulain muuttamisesta on tavoitteiltaan oikea. Tarkoituksena on siirtää ikäihmisiä terveyskeskusten pitkäaikaisesta vuodeosastohoidosta ja vanhainkodeista kohti tehostettua palveluasumista ja kotona asumista. Hallituksen pitäisi vielä taata kunnille riittävä rahoitus laadukkaaseen vanhustenhoitoon.
Mahtavatko nykyiset henkilöstöresurssit riittää turvaamaan iäkkäiden hyvän hoidon?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä