Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vallankäyttö

Rahan valta - siunaus vai kirous?

Raha näyttelee merkittävää roolia hallitusneuvotteluissa. 

Rahan valta on näkyvä, mutta samalla näkymätön. Raha rakastaa draamaa.

Se hyörii neuvottelujen kolmantena pyöränä, ilveilee, nöyryyttää, kiehtoo, riitauttaa, luo unelmia, tuhoaa toiveita, kiduttaa ja näennäissovittelee.

Raha ei tunne myötätuntoa.

Se on noussut ihmisten jumalaksi, palvottavaksi hirviöksi, jonka tarkoitus on hallita alamaisensa.

Hallita samaan tapaan, kuin narsisti, joka aluksi on, kuin tuulahdus taivaallista mannaa, mutta lopuksi  tuhoaa rakastettunsa.

Turvallisuus ja turvattomuus.

Viime vuodet kotimaassani on ollut monellakin tapaa mielenkiintoista aikaa. Maamme sisällä ja maamme ulkopuolella turvattomuus on mielestäni lisääntynyt. Todettava tietenkin on, että on meillä paljon hyvääkin. Ja tässä osassa käsittelemme vain osia kokonaisuudesta.

Naiseuteen liittyvät asiat eivät kuulu miehille

Naiseuteen ja naisen lisääntymiskykyyn liittyvät asiat eivät kuulu päätettäväksi miltään osin miehille, eivätkä myöskään yhteiskunnassa päättävissä asioissa toimiville miehille Suomessa.
 
Nämä asiat kuuluvat ainoastaan naisille itselleen ja naisten tulee päättää niistä itse.
 
Suomessakin saa kuulla ja lukea medioista, kun miespuoliset päättäjät kehottavat naisia esim. synnyttämään enemmän lapsia.
 
 
Abortti on yksinomaan naisten oikeus ja päätös, koska se koskee naisen kehoa.
 

Jos olisin pääministeri...

Oulun poliisi julkisti ensimmäiset tiedotteet turvapaikanhakijoiden seksuaalirikosepäilyistä viime vuoden joulukuun ensimmäisenä päivänä. Helsingin tapaukset mukaanlukien on kuluneen puolentoista kuukauden aikana laskujeni mukaan tiedotettu noin tusinasta rikosepäilyjä. Lapseen kohdistuvia seksuaalirikosepäilyjä tulee poliisin tietoon vuosittain 1200-1400 tapausta, joista suomalaisten tekijöiden osuus on yli 80%.

Politiikan kiemurat

 

Olen blogistina monipuoluediggari. Seuraan politiikan pitoa normaalisti uutista ja katselen joskus erilaisia politiikan tiimoilla käytäviä paneelikeskusteluja, joissa puhutaan ajankohtaisista asioista toimittajien johdolla. Eilen katselin televisiosta sen sattumoisin avanneena arvovaltaisten henkilöiden paneelikeskustelua. Keskustelu sujui hyvin ja keskustelujen taiteen sääntöjen mukaan yleisöstäkin puheeseen osallistui kommentoija kannustaen myös pitkien poliittisten urien ulkopuolisia osallistumaan yhteisten asioiden hoitamiseen hallintojärjestelmissämme.

“Petä mieluummin luodut odotukset kuin annetut lupaukset”

Näillä sanoilla nyt edesmenneen presidentti Mauno Koiviston hyvä ja läheinen ystävä Seppo Lindblom kuvaili Yle’ n kanavalta erästä asiakohtaa kysyttäessä Koiviston jotain erityispiirrettä.

Ministerit kuntavaaliehdokkaina - lusikka joka sopassa!

Nykyhallituksemme (Keskusta, Kokoomus, Perussuomalaiset) ministerit ovat asettuneet kuntavaaliehdokkaiksi. Pääministeri Sipilä ei, mutta vaimonsa Minna-Maarit Sipilä, kyllä.

Näyttää siltä, että vallankäytön hurmos on pohjatonta.

Vai, saapuvatko ministerit mittauttamaan oman hallitustoimintansa tuloksia?

Niin tai näin. On outoa, että ministerin työstä liikenisi enää aikaa kuntiensa vallankäyttöön.

Kuntavaalit ennen Maakuntien syntymistä lienevät kuitenkin merkittävä mittaus 'omien' kannatuksen säilymisestä.

Halataan viha kuoliaaksi

Väitetään, että vihaiseen populismiin ei voi vastata järjellä. Väitän että tämän väitteen esittäjä on vähintään yhtä typerä kuin ne ihmiset, joita hän arvostelee. Nykypopulismin perimmäinen tarkoitus ei ole vain muuttaa niitä asioita, joista puhutaan, vaan muuttaa niitä valtarakenteita, joilla päätöksiä tehdään.

Käärmeet povellamme nahkaansa luomassa

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n tutkijan Hussein al-Taee on sanonut Ylen mukaan:
"Isis tosiaan luo uutta nahkaa niin kuin käärme. Se yrittää tavallaan levittäytyä, olla yllättävä ja iskeä mahdollisimman monta kertaa monella paikalla, nyt kun se valmistautuu siihen, että se on menettämässä kalifaattinsa ja ydinalueensa erityisesti Irakissa."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä