Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalilupaus

Kokoomus, köyhimmille 93 euroa ja rikkaimmille 2 874 euroa?

Kokoomus on luvannut miljardin veronkevennykset kaikkiin tuloluokkiin.

 

Jaetaan miljardi kaikkiin tuloluokkiin.

 

Alin tuloluokka saa 93 euroa ja rikkaimmat 2 874 euroa henkilöä kohti.

 

Alimmalle tuloluokalle voi jäädä 93 euroa, jos heillä on varaa välttää seuraavat veronkiristykset:

 

– Tupakkaveron kiristys 200 milj. (tupakkatyöryhmän suosituksen mukaan)

– Lämmityspolttoaineiden ja turpeen verotuksen kiristäminen 150 milj.

Järjestäytynyt ahneus

Olen nyt vuoden kiertänyt toreja kampanjoimassa 2019 eduskuntavaaleja varten. Jotkut ovat toreilla kysyneet. ”No mitäs sinä lupaat?” Olen vastannut. ”Minä en lupaa mitään.” Vastauksestani on seurannut hyviä ja rakentavia keskusteluja.

Vaalilupaus on lupaus

Vaalien alla monet järjestöt ottavat yhteyttä ja pyytävät allekirjoittamaan omia vaaliteesejään. Olenkin lupautunut kansanedustajaehdokkaana tukea mm. "Olen ääni lapselle " - kampanjaa ja antanut "Sisäilmalupauksen". Lisäksi on monia muitakin hyviä hankkeita joita olen allekirjoittanut kuten olen "Terveysehdokas". 

Vaalilupaukset manipuloivat inhimillisiä tunteitamme

Puoluejärjestelmä ja niihin vaikuttavat intressijärjestöt murentavat yhteiskuntamme kehitystä.

Politiikan uutena nimenä mutta tavallisena kansalaisena olen ihmetellyt jo pitkään eri puolueiden eritasoisia ja erilaisia vaaliohjelmia. Todistamme joka neljäs vuosi kuinka luvatut vaaliohjelmat eivät toisiinnu hallitusohjelmassa tai hallituskauden poliittiset päätökset ovat jopa täysin vaaleissa luvattujen asioiden vastaisia. Vaalilupausten tarkoitus onkin nykyään vallan tavoittelun nimissä manipuloida inhimillisiä tunteitamme.

Vaalilupaukset patoutuvat

Vaalilupaus

Poliittinen päätöksenteko on niin hidasta, että väkisinkin vaalilupaukset patoutuvat ja tukkivat lopulta poliittisen juoksun.

Esimerkkinä vaalilupauksesta voisi käyttää vaikkapa perustuloa, se on vihreiden vaalilupauseliittiä vuodelta 1983 tai jopa aiemmin.

Demareiden vaalilupaus lupaa poistaa köyhyyden ja on julistettu jo vuodesta 1899.

Demareiden teemoihin kuuluu, uudistus, vahvistus, osaaminen, työllisyys, kasvu, nousu, tutkimus ja oikeudenmukaisuus.

No voidaankin sitten perustellusti kysyä, milloin he aikovat sen toteuttaa, vaikkapa Kojamon vuokra-asukkaille?

Antti Rinteen 10 miljardin vaalilupaukset

Oppositio usein lupaa parannuksia tuohon ja tähän asiaan, ja niiden siivittämänä pääsee hallitusvastuuseen. Kun ministerisalkun avaa niin sieltä löytyvätkin sakset, joilla vastuullisesti leikataan kaikilta niiltä, joille lisää luvattiin. Kuluvana kautena indeksileikkauksilla leikattiin perusturvasta 200 miljoonaa kaikilta ja lisättiin 4,75 euroa yksinhuoltajien lapsilisään. Sitä markkinoidaan nyt suurena parannuksena. Vaaleissa puhuttiin oikeudenmukaisuusvajeesta ja sitten vaalien jälkeen kestävyysvajeesta.

Eutanasia-aloitteesta vaalilupausten mittari?

Kansalaisaloite "Eutanasia-aloite hyvän kuoleman puolesta " luovutettiin eduskunnalle eilen, aloite keräsi hieman yli 63 000 allekirjoittajaa ollen 16. eduskunnalle toimitettu kansalaisaloite. Vaalikonevastausten perusteella aloitteen läpipääsyn pitäisi olla triviaali kysymys: 119 kansanedustajaa on ilmoittanut eutanasiaa kannattavansa. Valitettavasti asiat eivät kuitenkaan ole aina näin selviä.

Vaalilupaus kansalle nähtäväksi

Vaalilupaus

Ja näin kävi kuningas Kansalta käsky, että kaikkien poliitikkojen on tuotava vaalilupauksensa nähtäväksi. Timo Soinikin lähti matkaan vaalilupuksensa kanssa joka oli tiineenä. 

Koska autoveron poistolle ei ollut tilaa valtiovarainministeriössä, joutui Timo ja petetty vaalilupaus yöpymään veneen alla. 

Ja kun veneen tappi oli irti pääsi reiästä valoa taivaalle kuin tähdeksi, silloin Timo Soini sai idean uudesta veneverosta.

Perussuomalaisten maahanmuuttopetturuuden alku

On selvää, että perussuomalaiset ovat pettäneet lähes kaikki vaalilupauksensa, mutta tarkastelen vielä puolueen pahinta petturuutta ja sen alkuajankohtaa: turvapaikanhakijoiden kansainvaelluksen päästämistä rajattomasti Suomeen. Jotkut perussuomalaiset ovat koittaneet selittää, että “ei kukaan voinut aavistaa, että Suomeen olisi alkanut tullut näin paljoa turvapaikanhakijoita tänä vuonna”, ja että tämän takia “hallitusneuvotteluissa ei osattu varautua tämmöiseen”. Väitän, että näin ei ole näreet.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä