Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalikeskustelut televisiossa

Bensan hinta pomppasi – kansa vaikenee, vai pureeko se hammasta?

Bensan hinta pomppasi – kansa vaikenee, vai pureeko se hammasta?

Kun viime perjantain viimeksi tankkasin tutulla asemalla bensiini E95 maksoi 1.42.  Kun eilen katsoin heidän valotauluaan, hinta oli 1.58.  Kotimatkan paras hinta oli 1.639.

Autolijat tietävät, että erilaiset tarjoukset tilanteet heittävät melkoisestikin asemien hintoja, ja yleisesti ottaen eri paikoissa on huomattaviakin eroja: kokeneet paljon ajavat seuraavat tilannetta ja käyttävät hyödykseen kilpailutilannetta.

Antakaa armoa

Antakee armoo! Voi hyvää päivää näitä vaalikeskusteluja. Onneksi tämä on jo kohta ohitse. Paitsi että sitten se kitkuttelu vasta alkaa. Hallitusneuvottelut ja sitten se paljon parjattu hallitus. Suomi ei pääse vanhoista kaavoistaan eroon. Puolueet yhä enemmän muistuttavat toisiaan. Myös päälle puhuminen on näköjään kaikkien oikeus.

Li Andersson oli selvästi jo turhautunut, kun vasemmistohallitus on lipumassa käsistä.

Sampo Terho taas on turhautunut, kun tuli lähdettyä väärään junaan ja nyt pitää jatkaa resiinalla lopun matkaa.

Sinisten vaalitentti aprillipäivänä

Ylen suorittamassa vaalitenttipäivien arvonnassa Siniset saivat varsinaisen onnenkantamoisen. Tästä arvonnasta ei ainakaan kannata Yleä haukkua, vaikka tenttipäiväksi osuikin aprillipäivä. Se on nimittäin viimeinen puolueiden tenttipäivistä, jonka puheet äänestäjät varmaan muistavat parhaiten. Ennakkoäänestys alkaa vain pari päivää tentin jälkeen.

Niinistö ärsytti vaalikeskusteluissa

Nyt kun varmistui, että Ville Niinistö ei enää ainakaan lähitulevaisuudessa ole mukana television vaalikeskusteluissa, huomasin että häntähän tulee oikeastaan ikävä. Mistä löytyy sellainen sanansäilää heiluttava johtaja, joka saa jo muutaman sekunnin puheen jälkeen suurten puolueiden puheenjohtajat huutamaan päälle?

Kapinallisia, kampanjapäällikkö, dosentti, miljonääri, päätoimittaja...

"Petri presidenttiehdokkaan" käppyrät menevät kovaa vauhtia koilliseen!

Ensinnäkin näet minut livenä Arto Luukkasen "Dosentti" keskusteluohjelmassa AlfaTV:ssa myöhemmin tänä vuonna. Luvassa on 45 minuuttia kovaa haastetta suomalaiselle kaverisosiaalikapitalismille ja pullamössöeliitille. 

Toisekseen haemme presidentintekijöitä moneen mielenkiintoiseen tehtävään:

Titaani solmussa ja Stubbin hymy

Katsoin eilen ihmeissäni puolueiden puheenjohtajatenttiä Yleltä. Huonotapaiset sedät (oli vain yksi naispuheenjohtaja) puhuivat kilpaa päälle. Erikoisinta oli Paavo Arhinmäen hyökkäävä tyyli. Hän varmasti itse huomasi käytöksensä, mutta jatkoi vain. Tasapuolisuuden vuoksi pitää sanoa, että väittelyssä Arhinmäen kanssa Carl Haglund oli erityisen provosoiva.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä