Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Strateginen johtaminen

Strategisesta ajattelusta Lepomäen kirjassa

Että poliitikko voi olla niin fiksu kuin Elina Lepomäki uudessa kirjassaan, kuva. Tuo on todellista strategista ajattelua. Strategian tulee toimia ainakin jotenkin kaikissa ajateltavissa olevissa skenaarioissa.  

Vuosikymmenestä toiseen olemme tottuneet tällaisiin pohjanoteerauksiin: 

.http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253767-tutkimusneuvoston-visio-ei-ole-visio

PUUTTUUKO HALLITUKSELTA VAIHTOEHTOINEN STRATEGIA ILMASTONMUUTOKSEN OSALTA?

Olen edellisessä US-puheenvuorossani kirjoittanut: ”Hallituksen strategisella johtamisella ymmärretään osaavaa johtamista. Sillä ymmärretään myös strategian korvaamista vaihtoehtoisella strategialla silloin, kun alkuperäinen strategia ei toimi.”

Sipilän hallituksen strateginen johtaminen näkyy mm. yhteiskuntasopimuksen käsittelyssä. Siinä etusijalla on osapuolten keskenäinen sopiminen. Jos tämä epäonnistuu, strategisena vaihtoehtona on demokraattinen päätös. 

Juha Sipilä, millainen johtaja olet?

Juha Sipilä, millainen johtaja olet? Oletko asiantuntija, innostaja vaiko visionääri -johtaja? Olet entinen yritysjohtaja, sen me tiedämme.

Johtaminen. Mitä itse asiassa sana johtaminen tarkoittaa? Sähköjohto johtaa sähköä ja vesiputket johtaa vettä? Sanan ”johtaminen” saloihin päästään kun otetaan tarkasteluun ne kolme englannin kielistä johtajaa tarkoittavaa sanaa, jotka alati esiintyvät alan kirjallisuudessa: Manager, Leader ja Director.

Alkuperäiset sanat on johdettu sanoista:

To Manage(er)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä