Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Spiegel

Itävallan hallituskriisi ja ennenaikaiset vaalit

Itävalta ajautui hallituskriisiin ja ennenaikaisiin vaaleihin, kun Saksalaiset der Spiegel ja Süddeutsche Zeitung julkaisivat viime perjantaina kolme kuukautta ennen Itävallan parlamenttivaaleja 2017 salaa kuvatun videon FPÖ:n puheenjohtaja Heinz-Christian Strachen ja "venäläisen oligarkin naispuolisen sukulaisen" neuvotteluissa Ibizalla. Lehdet kertovat varmistaneensa videon autenttisuuden. Venäläisten piti hankkia mm. Kronen Zeitungin (Itävallan suurin lehti) omistus itselleen ja tukea sen kautta Strachen FPÖ oikeistopopulistista puoluetta.

Mediapommi räjähti Saksassa

Saksassa räjähti negatiivinen mediaspommi, kun Der Spiegel, arvostettu laatuaikauslehti, paljasti keskiviikkona, että sen monesti palkittu toimittaja Claas Retolius oli useissa raporteissaan turvautunut kokonaan tai osittain itse keksimiinsä haastateltuihin tai haastateltuihin. Tämän uutisen laaja-alaisuutta on vaikeaa ellei mahdotonta ymmätää Suomessa, koska täällä ei ole ainuttakaan julkaisua, jonka arvostus on der Spiegelin tasolla.

Baltia ja Nato

Nato, Baltia, Spiegel

Muutama päivä sitten Spiegel oli artikkeli jossa arviotiin kylmästi tilannetta että sodan syttyessä Nato ei pystyisi puolustamaan Baltiaan. Tämä on varmaan aika hyvä tilannekatsaus, Baltian maat ovat turvassa vain Naton eli käytännössä Usan ydinasesuojan alla. Kysymys kuuluu, suojeleeko se todellisuudessa Baltian maita käytännössä sekään. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä