Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalinen kanssakäyminen

Paikat vaihtoon yhteiskunnassa

Suomalainen osaa määritellä omat sosiaaliset rajansa hyvin tarkasti. Niiden ylittämiseen suhtaudutaan suurella varauksella ja hyvin penseästi. Parhaita ja tolkullisimpia ovat ne, joille ei tarvitse edes kertoa missä heidän tulee olla, sillä he ovat imeneet tiedon jo äidinmaidossa.

Jouluinen kohteliaisuus, artighet inför julen

Palasin lauantaina Barcelonasta ja haluan näin joulun alla kertoa ihan arkisesta kohteliaisuudesta. Olimme ystäväni Tapun kanssa kaupassa ostamassa jotakin pientä iltaa varten. Tapulla oli vain kaksi tuotetta ostettavanaan. Jonot etenivät hitaasti, olihan viikonloppu edessä. Kun edessä olevan rouvan vuoro tuli laittaa ostoksensa nauhalle hän kääntyi ja kysyi kohteliaasti, "anteeksi, onko teillä vain pari tuotetta maksettavana? Jos näin on, voitte hyvin mennä edelleni." Kiitimme, rouva joutui jonottamaan minuutin enemmän mutta olimme kaikki iloisia, myös hän.

Olut osa palkkaa

Olut halutaan pois kansalaisten ulottuvilta. Mitä järkeä siinä on? Ovatko kaikki keskustalaiset absolutisteja vai juovatko he yhden tähden jaloviinaa tai koskenkorvaa mieluummin kuin olutta?

Hyvä, että keskusta paljasti korttinsa. Nyt tiedän tasan tarkkaan mitä puoluetta  en ainakaan äänestä. Vaikka en ole isompi oluen ystävä taidan tämän kömmähdyksen kunniaksi nauttia yhden lasillisen olutta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä