Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Sairausajan palkka

Sairastamisen kustannukset vai säästöjä palkkamenoissa?

Hallitus on päättänyt saada Suomen talouden nousuun 5%:n tuottavuusloikalla. Todellisuudessa aika monelta taitaa unohtuneen, että noita 5%:a tuottavuusloikkia on kolme eli tätä hallitusta voisi hyvin kutsua kolmiloikkahallitukseksi, ellei nyt jo ensimmäiseen loikkaan tule yliastuttua.

Kassat korvaamaan sairauspäivien ansiomenetyksiä

Helsingin Sanomissa on käyty keskustelua sairauspäiväkarenssista. Tilastokeskuksen tutkimuspäällikkö Anna-Maija Lehto (HS Vieraskynä 9. 10.) vetosi tutkimustuloksiin, joiden mukaan karenssi murentaa luottamuksen työpaikoilla.

Tutkimustuloksia voi käyttää lähes rajattomasti perustellakseen omaa kantaansa. Lehdon kirjoitus oli erinomaisen ristiriitainen erityisesti siinä, että karenssi loisi valtavaa epätasa-arvoa palkansaajaryhmien välille.

Sairastuminen loppuu hallituksen päätöksellä?

Sairastuminen loppuu hallituksen päätöksellä?

Helsingin Sanomat oikein pääkirjoituksessaan (Aseita hallitukselle - 13.9.2015) moitiskelee sitä, että ammattiliitot palkkatulolaskelmissaan ottavat huomioon keskimääräiset sairausajat. Helsingin Sanomat katsoo, että näin työntekijät pitävät sairausaikaa jonain saavutettuna etuna.

Mutta eihän näin ole. Se nyt vaan on biologinen ja lääketieteellinen tosia-asia, että ihmiset silloin tällöin sairastuvat. Sairaudet eivät lopu hallituksen päätöksellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä