Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakennus- ja poikkeusluvat

Kokeilulain vaikutukset luontoon ja sijoitusasuntokuplan syntymiseen nähtävissä

 

Olen kirjoittanut aikaisemmin täällä US:ssa ns. Kokeilulain vahingollisista vaikutuksista luonnonsuojeluun, ja siitä, miten se vaikuttaa maan ylikiihkeään kaupungistumiseen ja keskittymiseen vain suurimpiin kaupunkeihin, ks. muutama blogini aiheeseen:

US 7.6.2018: "Kokeilulaki kevennetyistä rakentamis- ja kaavamääräyksistä tuhoisa luonnolle"

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256482-kokeilulaki-kevennetyist...

---

Voi Parainen sentään

Voi Parainen ja paraislaiset rakennustarkastajat! Voi aikoja voi tapoja, voi voi.

 

Rakennuslupia myönnetään tapaus kerrallaan, eikä muka tonteilla jo olevilla rakennuksilla ole mitään yhteyttä uuteen lupaan. Minäkin voisin hakea sitten koko tontin täyteen rakennuksia, eikä lupakiintiö täyttyisi ikinä, jos kerran vanhoilla luvilla ei ole merkitystä.

Iltalehti kirjoittaa miten puhdaskaulaista virkamiehistöä Paraisilta löytyy.

Näkökulma spekulaatioita

Semmosta miettinyt kun Suomeen rahdattu maailman eniten matkailuautoja asukaslukuun nähden . No verotus etuhan niissä on ollut yksi isoin syy . Mutta nythän lisä veroja on tulossa ja kunnolla lisää . Mutta semmonen mietityttänyt kun ymmärtääkseni 99.9% asuntoautot ja vaunut on ulkomaan tuontia . Alv jäänyt Suomeen tosin . Esim ihmiset tukee Saksan taloutta ostamalla 50k € vaunun jonka johki esim. leirintään jättää kököttää . Noin 30-20vuotta yleensä menee homehtuen käyttökelvottomaksi ongelma jätteeksi . Joskus kun leirintä alueitten satojen ulkomaisten vaunujen rivejä katsoo .

Kuka Helsingin rannoille saa rakentaa – ja millä keinoin?

Vihreän liiton kansanedustaja Antero Vartia on siitä erikoinen henkilö, että hän saa rakennuslupia Helsingin keskustan tonteille kuin automaatista. Kaikki tietävät, että Helsingin rannoista vallitsee huomattava kysyntä. Pienimpienkin maapalojen rakentamisesta käydään vuosien vääntö, joka koskee niin arkkitehtuuria kuin taloudellisia ja sosiaalisiakin näkökohtia. Postimerkkikaavoitusta ei pidetä riittävänä, vaan vaaditaan alueiden suunnittelua kokonaisuuksina.

Suomi, laintulkinnan takapajula

Suomi on hyvä esimerkki lain ja järjestyksen venyttämisessä. Suomalaisen rakentajan edellytetään noudattavan maankäyttö- ja rakennuslakia pilkulleen. Tässä ja monessa muussakin lainkohdassa viranomaiskontrolli on huipputasoa. Muun muassa TRAFI käyttää n 600:n hyväpalkkaisen virkailijansa voimaa autoilijoiden kuurnimiseen erilaisten omavaltaisten laintulkinnoin. Toisaalla taas lakia katsotaan sormien läpi. Merkittävin aikaisempi esimerkki tästä oli eduskuntavaalien aikaan.

Ruotsissa vapaa-ajan rakentaminenkin on helpompaa

 Ruotsi helpottaa vapaa-ajan rakentamista niin, että 25 neliön rakennuksen voi tontilleen rakentaa ilman rakennuslupaa. On vain pidettävä huoli, että se on neljän metrin päässä naapurin rajasta ja kiini rannassakaan se ei voi olla, muutoin rakentaminen on ok.

Siihen ei tarvita kuin yksi ministeri, niin asiat voisivat sujua täälläkin toisin kuin nyt. Ei taida löytyä. Kunnat ja ELY-keskukset ovat liian itsenäisiä ja voivat toimia ajattelematta asiakastaan ja kansalaisen tarpeita.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä