Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Politikka

Metsien monikäyttöä kestävästi edistettävä

 

Metsä on suomalaiselle monimerkityksellinen. Metsää omistetaan, siellä virkistäydytään, marjastetaan tai metsästetään. Metsillemme asetetaan yhä enemmän erilaisia käyttötarkoituksia. Vähäisin ei ole vaatimus metsistä hiilen sitojana ja hiilivarastona.

 

Suomalaisia metsiä on hoidettu hyvin. Uudistamisvelvoite on ollut tärkein tae sille, että olemme voineet rakentaa Suomen hyvinvointia puujalan varaan. Juuri metsän uudistaminen ja taimikoiden hoito on olennaista metsävarojen riittävyyden näkökulmasta.

 

Pusi, Pusi

Pus pus vaan kaikille! <3

More peace!
Kaikkea hyvää teidän elämiin!
Toivon totisesti kaikille menestystä valitsemallaan tiellä!
Hyviä tekoja tapahtukoot!
Päivi hymyilkööt ja rakastakoot!

More love!
More joy!
More truth!
More good thoughts!
Lisää hyviä aatoksia!!!!1

 

 

EU rakentaa liittovaltiota maataloustukia leikkaamalla

Euroopan komission 2.5.2018 esittämä budjetti vuosille 2021-2017 leikkaa rajusti maatalous- ja aluetukia. Samaan aikaan EU:n komissio esittää merkittävät kymmenien miljardien rahansiirrot puolustukseen, maahanmuuttoon ja euroalueen laajentamiseen. Nämä rahat suunnataan siis EU:n liittovaltion rakentamiseen.

Pääministerin ja hallituksen menestysteologia johtaa tuhoon

Tutkiessani hallituksen ja ennenkaikkea pääministeri Juha Sipilän toimintaa olen havainnut, ettei hänen toimintaansa voida selittää millään polittisella opilla. Pääministeri Juha Sipilä on käytännössä hylännyt kaikki keskustalaisille aiemmin ominiaset alkiolaiset arvot ja tuonut tilalle kovan uusliberalistisen politiikan, jonka seurauksena tuloerot ja leipäjonot vain kasvavat.  Tämä ei lopu tähän. Työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille ja vammaisille on luvassa lisää kylmää kyytiä.

Organisoidaan oppositio oikeistovoimille

Täällä Uuden Suomen Puheenvuoro-palstallakin on riittänyt parran pärinää Donald Trumpin taannoisen vaalimenestyksen takia. Jutuista päätellen oikeistovoimat ovat Suomessakin voimansa tunnossa, mutta kaikelle löytyy aina vastavoimansa.

Suomessa opposition – sellaisena kuin se tällä hetkellä esiintyy esim. eduskunnassa – meno on ollut hämmästyttävän hampaatonta. Tälläkin palstalla useat kansanedustajat ovat päivitelleet viimeaikaisia tapahtumia ihan kuin taantumuksellisten oikeistovoimien lähes parikymmentä vuotta kestänyt nousu olisi tullut yllätyksenä.

Kuka hullu haluaa poliitikoksi?

Viime viikkojen iltalukemisena minulla on ollut kevään teemaan oivallisesti osuva Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn uutuuskirja Kuka hullu haluaa poliitikoksi? Kirjassa tunnetut poliitikot kertovat, miksi ovat lähteneet mukaan. Toisaalta kirjassa on annettu ääni niille, jotka syystä tai toisesta eivät näe poliitikon uraa itselle sopivana yhteiskunnallisen vaikuttamisen muotona.

Politöörejä ja insiitikkoja

Insinöörejä ja muita tekniikan ammattilaisia ei politiikassa juuri näy. Joko yhteiskunnallinen vaikuttaminen ei kiinnosta insinöörejä, tai tekniikan ammattilaiset eivät kiinnosta äänestäjiä.

Kansanedustajan työ kaikkine sivuvaikutuksineen ei välttämättä inspiroi, jos sitä vertaa vaikka diplomi-insinöörin työhön. Silti eduskunnassa tarvittaisiin mielestäni myös tekniikan ammattilaisia siinä missä esimerkiksi lääkäreitä tai opettajia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä