Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen journalismi

YLE käy asemasotaa populismia vastaan

Kuluvan vuoden puolella ei ole vietetty kovinkaan montaa päivää, ettei Donald Trump hallintoineen ja/tai oikeistopopulismi olisi ollut Yleisradion ohjelmistossa, kuten YLE Puheen politiikkaradiossa toimittajien ja mittatilaustyönä kuultaviksi pyydettyjen asiantuntijoiden hampaissa. Eikä tässä muuten mitään erikoista olisi kyseisten asioiden ollessa kiistatta ajankohtaisia, mutta kun keskustelun kulku lopputuloksineen on aina tismalleen sama. Paha oikeisto, paha nationalismi, paha populismi. Eurooppa luisuu pimeyteen.

Suomalaisen poliittisen journalismin pohjakosketus

Asia joka minulle on presidentinvaaleista jäänyt päähän pyörimään viimeisinä tunteina on suomalainen poliittisen journalismin alennustila: sekä kotimaan, Euroopan Unionin ja näiden ulkopuolisten asioiden poliittinen journalismi on samalla tasolla kuin 7 päivää-lehden poliittinen anti 20 vuotta sitten.

Suomalainen media ja vallan nuoleskelu

On ollut sietämätöntä katsella, miten vallan vahtikoira on Suomessa muutaman viime vuoden ja vuosikymmenen aikana alentanut itsensä vallan seurakoiraksi. Olen yrittänyt löytää syitä poliittisen journalismin rappiotilaan, ja uumoilen, että kaupallisen valtamedian osalta kyse on rahasta tilanteessa, jossa viestimet kilpailevat toisiaan ja itseään kuoliaiksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä