Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Päiväraha

Aktiivimallista "paljastui" porsaanreikä

Työttömyysturvan aktiivimallista on "paljastunut" porsaanreikä - vai onko? Onko pikemminkin kyse siitä aika ajoin täälläkin väläyttelemästäni tosiseikasta, että meillä täällä oikeusvaltio Suomessa lainvalmistelu vain on yksinkertaisesti niin heikoissa kantimissa, että lakeihin jää väkisinkin tuollaisia "porsaanreikiä".

Kilpailuhaluongelma

Tääl yksinäni laulelen, kun ilta tullut on ja päivän työnhaku päättynyt, ja pääsen lepohon

Näin voisi veisata työtön työnhakija joutilaan päivänsä päätteeksi, jos vain mielikuvitusta riittäisi. Työtönhän ei tosiasiassa koskaan pääse lepoon työttömyydestään. Epäonnistumisen varjo seuraa työmarkkinoilta syrjäytettyä yötä päivää, vaikkei sitä tahtoisi kenellekään myöntää.

Tämäkö motivoi ihmisiä ahkeroimaan?

Lähipiirissäni on ihminen joka vanhemmalla iällä kouluttautuu uudelle alalle.Koulutus uuteen ammattiin vie paljon voimavaroja,kuten kaikki niin tehneet tietävät.Hyppy uuteen tuntemattomaan on sinänsä jo iso askel,mutta välillä elämässä on pakotettu tekemään isoja muutoksia.Koulutuksen ohella hänelle on useasti tarjottu myös alaan liittyviä työsijaisuuksia,joita hän alaan intohimoisesti suhtautuneena on ottanut vastaan.Kyseessä on siis ihminen joka rohkeasti kouluttaa itsensä uuteen ammattiin sekä siinä sivussa vielä tekee alaan liittyviä sijaisuuksia.Mikä on sitten tässä ongelmana?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä