Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Nykyaika

Aikakausi vaihtuu maailmanhistoriassa - säännöllisesti ja varmasti...

     Edellisin aikakausi
    
Viktoriaaninen aika oli omalla tavallaan kehitysuskossaan varsin kaunis. Vuonna 1903 piirretyt postikortit "sadan vuoden päästä", jotka oli huolella piirretty kuvaamaan visioita tulevasta maailmasta, sisälsivät kaikkien omat lentolaitteet ja maalle asti suoraan rautatiekiskoille puksuttelevat höyrylaivat. Naiset nauravat päivänvarjot kädessään kavaljeerinsa kättä vasten laivan kannella, kun se kulkee läpi niittyjen.

Onko lain kirjoituskäytäntö ajan tasalla?

Suomen lain historia on jo kohtuullisen pitkä. Vanhin Suomessa yhä joiltakin osin voimassa oleva lainaäädäntö on Ruotsin vallan ajalta, 1700-luvulta. "Toimistokelpoisen" tietotekniikan historia Suomessa on sen sijaan huomattavasti lyhyempi. Muistilla varustetut tekstinkäsittelylaitteet, ensimmäiset kotimikrot ja Windowsin edeltäjä, IBM:n OS/2 käyttöjärjestelmä, ovat kaikki vasta 1980-luvun teknologiahistoriaa ainakin Suomen osalta. Internet taas tuli Suomeen 1980-1990 lukujen taitteessa.

Nimillä on väliä.

Nimet ovat ajan henki. Uusia etunimiä tulee käyttöön Suomessa ja ns. sukupuolivapaiden etunimien asemaa aiotaan parantaa. Pojasta voi tulla Päivi ja tytöstä Leevi. Luen siitä Helsingin Uutisista, joka näköjään tulee pyytämättä kylään joulunakin.

Hieno esimerkki uudemmasta sukupuolineutraalista nimestä on Kuura. Muita minulle tuntemattomia nimiä ovat Apila, Kevät, Maissi, Naava ja Pihka, joita tyypillisesti on annettu tytöille. Jymy, Koitto, Kuru, Riemu, Talvi ja Tyrsky ovat poikien trendiä. Kaunis suunta uusilla nimillä. Kansan kieltä.

Ei oo juuri missään mitään järkeä.

Ei oo mitään järkeä semmosessa, että Viro voi myydä täällä netissä viinaa ja kilpailla Alkon kanssa, mutta paikalliset yritykset ei voi. Alko ei tosiasiallisesti ole enää monopoli, koska viinat voi tilata postitse kotiin, joten sen rippeet pitää purkaa. Verorahat Suomeen ja työtä lisää.

Päivitetään poliittinen järjestelmämme nykyaikaan

Kokoomus mainostaa että "politiikka on rikki" Kokoomus on kuitenkin väärässä. Ei politiikka ole rikki. Se on vain vanhanaikainen ja vaatii päivittämistä.

Piraatit päivittäisivät poliittisen järjestelmäme nykyaikaan.

Piraattipuolueella on useampia konkreettisia ehdotuksia järjestelmämme muuttamiseen nykyaikaisemmaksi.

 

Hallinnon avoimuus

Suljetut ovet on avattava ja kansalaisten sekä kansalaisjärjestöjen mielipiteitä kuullaan entistä paremmin jo lakien valmisteluvaiheessa.

Hesarin näkemys bloggauksesta heijastelee ajan henkeä

Tänään 6.9.2014 Helsingin Sanomat ”uutisoi” seuraavasti: Suomen parhaat bloggaajat tienaavat kuin lääkärit. Jutusssa esitellään niin sanottuja ”huippubloggaajia” joiden blogit käsittelevät muotia, elämäntapaa ja tyyliä. Tyypillisten vaatteita, meikkejä, yms.

Jo vääryys vallan saapi?

Jäin miettimään mikä virsi voisi kuvata nykyistä menoa niin seurakunnissa, kuin muutenkin kansakuntamme tilannetta. Löysin sattumalta erään vanhan virren, joka poistettu nykyisestä virsikirjasta, nimeltä ”Jo vääryys vallan saapi”. Miten kyseinen virsi voi kuvata nykyistä elämää, kun se on poistettu jo aikoja sitten virsikirjasta, ja tehty 1700-luvulla.

Siteeraan virren sanoja ja pyrin samalla kirjoittamaan vastaavuudet nykyisyyteen.

Ihan sama mitä siellä tunnelimme päässä näkyy

Tämä siksi, että emme ikinä pääse luomamme tunnelimme päähän. Tunnelimme on fiktio, jonka olemme itse itsellemme rakentaneet, jotta voisimme luoda hallinnan tunnetta omaan elämäämme. Miksi näin?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä