Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Milleniaali

Viisas johtaja kehittää itseään käänteisen mentorisuhteen avulla

Olen aidosti ylpeä nykyisistä yritysmaailmamme johtajista. Olen myös aidosti hämmästynyt heidän nopeasta reagointikyvystään ja taidosta sopeutua uuteen maailmaan.

 

Näin lähes kolmekymppisenä milleniaalina maailmani ei ole muuttunut läheskään niin kovasti kuin X-sukupolven tai Baby Boomereiden maailma.

 

Palkkaava yritys ei oikeasti halua riveihinsä yrittäjää

Minua on huvittanut jo pidemmän aikaa yritysten työnhakuilmoitusten lähes puuduttava samankaltaisuus.

 

Tuntuu, että jos vaatebisnes seuraa tiukkoja trendimuutoksia, niin sama koskee myös työnhakuilmoituksia. Esimerkiksi joitakin vuosia sitten innovatiivisia työntekijöitä haettiin niin isolla iillä, että vieläkin tuntuu epämukavalta edes mainita sana innovatiivinen.

 

Tarkoituksettomuus tappaa

Milleniaalien rynnistäessä työmarkkinoille yritykset ovat löytäneet itsensä uuden haasteen edestä.

Vanha ja hyvä malli, jolla organisaatiot ovat puksuttaneet eteenpäin viimeiset sata vuotta on lopettanut yhtäkkiä toimintansa.

 

Tätä me emme tilanneet.

En voi uskoa, että se mitä viime vuosina on tapahtunut, on oikeasti totta.

Tarina eläimistä ja elämästä

Inspiroiduin havainnollistamaan ihmisten ja sukupolvien eroavaisuuksien tärkeyttä kertomalla tarinan eläimistä ja elämän tarkoituksesta. Olemme usein niin lähellä omaa ja läheistemme elämää, että tulemme sokeaksi siitä, mitä varten täällä olemme, ja kuinka onnekkaita olemmekaan, kun olemme erilaisia.

 

Tarinani eläimistä ja elämästä on seuraava:

Jossitellaanko teillä?

Jos jossitellaan, niin erinomaista! Näin kansankielellä jossittelu, tarkemmin sanottuna taito luoda entä jos -kysymyksiä, on sekä henkilökohtaisen että organisaation kasvun kannalta merkittävä. Entä jos -kysymyksiin piiloutuu paljon suurempi merkitys kuin moni ehkä osaa edes ajatella. Liiikemaailmassa entä jos -kysymykset ovat luoneet uusia tulovirtoja ja aktivoineet uusia asiakassegmenttejä. Henkilökohtaisessa elämässä “entä jos” on voinut olla tulenkantajana löydettäessä oma, syvempi tarkoitus elämälle.

Milleniaalien suurin etu on kyky kysyä uusia, parempia kysymyksiä

Mikäli olet viime aikoina seurannut kansainvälistä keskustelua johtajuudesta tai muutosjohtamisesta, olet ehkä pannut merkille kasvavan keskustelun milleniaaleista, sukupolvesta, joista yritysmaailman nuoret ammattilaiset koostuvat. Kun vielä viitisen vuotta sitten muutosjohtajuudesta ja toimitusjohtajan haasteista puhuttaessa viis veisattiin milleniaalien olemassaolosta ja keskityttiin lähinnä miettimään mitä tapahtuu kun maailman suuret ikäluokat Baby Boomersit eläköityvät, on keskustelu saanut nyt mielestäni tervetulleen kulman.

Johtajan tärkein taito

Kun maailmassa vapautetaan enenevässä määrin työntekijöitä suorittavasta työstä vaativampiin työtehtäviin, aidon johtajuuden merkitys kasvaa. Enää ei riitä, että esimies toimii laadunvalvojana tai tehtävien jakajana, vaan esimiehen täytyy olla ensi sijassa kiinnostunut työntekijöistään ihmisinä. Työn laatu heikkenee, jos työntekijät eivät koe olevansa luottamuksen arvoisia tai jos he eivät koe olevansa tärkeitä jäseniä jossain suuremmassa kokonaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä