Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Lastenvaunut

Lastenvaunut feodaalisessa yhteiskunnassa

Nelipyöräisiä katettuja kiesejä on jo ammoisista ajoista pidetty myös arvovallan ja statuksen symboleina. Mahtimiehet, kuninkaallliset, lääninherrat ja muut silmää tekevät pamput ovat osoittaneet hierarkisen asemansa liikkumalla kansan parissa tavallista tallaajaa korkeammalla ja liiemmin rasittumatta mukavasti istuen katetuissa vaunuissa, joiden yksityiskohtaiset kalliit koristelut ovat aiheuttaneet vähäosaisemmissa ansaittua kateuden sekaista ihailua ja joiden rakenteellinen tekniikka on vastannut ajankohtansa uusinta saatavilla olevaa tietämystä  materiaaleista.

Lastenvaunugaten rasistiset taustaoletukset

Tyrmistyin muutama tunti sitten, kun huomasin kokoomuslaisen kansanedustajan Pia Kauman uusimmat kommentit viime päivinä paljon puhutusta #lastenvaunugatesta. Minusta on turhaa kommentoida yksittäisiä heittoja, joilla Kauma tekee eduskuntavaalikampanjaa. Haluaisin sen sijasta keskittyä keskustelun suurempiin linjoihin.

Kokoomus, mamut ja uudet lastenvaunut

Maahanmuuttajien keskuudessa kuulee usein kuinka tietyt puolueet ovat suvaitsevaisia ja jopa ajavat sellaista politiikkaa joka helpottaa heidän oloansa Suomessa. Näissä keskusteluissa on yleensä käyty läpi eri puolueiden edustajien ulostuloja ja tämän jälkeen puolueen johdon reagointia niihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä