Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Korkeakoulujen sisäänpääsy

Opiskelijavalinnan pisteytystyökalun ongelmien loistava analyysi Aalto-yo:lta

Yliopistojen opiskelijavalintoihin todistuspohjalta on kehitetty pisteytystyökalu jonka puutteista on esitetty lähinnä hajanaista kritiikkiä. Kritiikkiä on nähdäkseni eniten esitetty lähinnä yksittäisten kouluaineiden puolesta huolestuen ilman kokonaisarviointia. Aalto-yliopiston Fyysikkojen Kilta on tehnyt työkalun ongelmista todella pätevän ja hyvin kirjoitetun kokonaisanalyysin joka on jokaiselle aihepiiristä kiinnostuneelle lukemisen arvoinen. 

Julkisen sektorin on alennettava työpaikkojensa koulutusvaatimuksia

Työelämään siirtymisen nopeuttaminen on ollut pinnalla pitkään. Asiantuntija- ja selvitysryhmät ovat monesti julkilausuneet, että Suomessa pitäisi siirtyä ulkomailla yleisesti käytettyyn malliin, jossa työelämään siirrytään jo kandidaattitutkinnon suorittamisen jälkeen.

Kolme ovea korkeakouluopintoihin

Korkeakoulujen sisäänpääsyä uudistetaan. Hyvä niin. Sille on selkeä tarve.  Aivan liian moni joutuu odottamaan korkeakoulupaikkaa pitkään. Tästä kertovat karua sanomaa myös korkeakouluopintonsa aloittavien kohoava aloittamisikä.  Ratkaisua tähän on haettu jo aikaisempien hallitusten aikana mm. mahdollistamalla ensikertalaiskiintiöt.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä