*

Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupunkipolitiikka

Sosialidemokraatit esittävät paperittomien palveluiden parempaa valmistelua

Avaan seuraavaksi eilisessä Helsingin kaupunginvaltuustossa käsiteltyä paperittomien ihmisten palveluita koskevaa päätöstä.

Sosialidemokraatit pitävät tärkeänä, että paperittomien Helsingissä olevien ihmisten palvelut järjestetään asianmukaisesti ja perusihmisoikeudet turvaten. Pidimme asiasta äänestyksen jälkeen kaupunginhallituksen tekemää esitystä kuitenkin puutteellisesti valmisteltuna ja sekavana ja siksi esitimme, että asia palautetaan uutta valmistelua varten.

Vaatimus koko Suomen asuttuna pitämisestä on harha

Kaupungin ja maaseudun ristiriitaulottuvuus on ollut Suomessa yksi politiikan käyttövoima. C21-kaupunkien kokoontuminen saikin aikaan myrskyn vesilasissa. Itse kunnanjohtajana ja entisenä Turun kaupunginvaltuutettuna ymmärrän todella hyvin kaupunginjohtajien tavoitteen, joka on kehittää omaa kaupunkiaan. Johtajat ovat oikeassa siinä, että Suomessa tarvitaan ohjelmallista kaupunkipolitiikkaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaupunkipolitiikka ei ole kaupungistumispolitiikkaa.

Kaupunkipolitiikkaa Divide et Impera

Kaupunkipolitiikka on valjastettu kummallisella tavalla poliittiseksi keppihevoseksi. Tänään, saman päivän aikana pormestari Vapaavuori iski uuden vaihteen silmään vihjailussaan maakuntauudistuksen kaatamisesta ja Keskusta teki eduskunnalle aloitteen kaupunkipolitiikkaa koskevasta ajankohtaiskeskustelusta. Mitä tässä maassa oikein tapahtuu ja miksi se on kummallista?

Mihin kaupunkipolitiikkaa tarvitaan?

Osallistuin viime viikonloppuna kaupunkipoliittiseen seminaariin Tampereella. Kaupunkipolitiikka on ollut syksyn ajan kiihkeä keskustelunaihe Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) kutsuttua koolle Suomen 21 suurinta kaupunkia C21 -kokoukseen Helsinkiin huomenna 5.10.

Kokoomuksen Mäkelä ja Sarkomaa Vapaavuoren kapinaliikkeessä

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Sari Sarkomaa vastasivat toissapäivän Helsingin Sanomissa kipakasti keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Antti Kaikkoselle.

Jan Vapaavuoren ymmärrys hukassa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kirjoitti alkuviikosta blogissaan aluepolitiikasta. Vapaavuori oli otsikoinut tekstinsä hyvin kauniisti "Maamme osat tarvitsevat keskinäistä ymmärrystä". Näinhän se on. Valitettavasti tämä ymmärrys on erityisesti Vapaavuorella pahasti hukassa.

Oulun kaupunginvaltuuston kokous 19.6.2017

Kuntavaalien jälkeisen uuden kaupunginvaltuuston toinen kokous pidettiin vielä ennen kesälomataukoa juhannusviikolla.

Viimeiset valtuuston luottamusmiesvalinnat eli edustajien valinnat Pohjois-Pohjanmaan liiton kuntien edustajainkokoukseen tehtiin edellisen kokouksen tapaan pidemmän kaavan mukaan. Jälleen suljettu lippuäänestys tarvittiin vahvistamaan aiemmin ryhmien välillä neuvoteltu ratkaisu valtuutettu Junes Lokan poikkeavan esityksen vuoksi.

Yllätyksellinen kaupunki ja kaupunginosamatkailu

Monimuotoiset ja persoonalliset kaupunginosat ovat pääkaupunkiseudun rikkaus ja yksi niistä ominaisuuksista, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen. Ilmiö, jota muualla Suomessa kutsutaan kotiseuturakkaudeksi, on kaupungin asukkaille kaupunginosarakkautta. Kaupunkilaisten identiteetti ja lähiyhteisö saavat elinvoimansa kaupunginosista.

Tampereen monitoimihallin rahoittaminen loistavaa aluepolitiikkaa

Valtioneuvosto tiedotti verkkosivuillaan 31.05.2016 puoltavansa Tamperen monitoimiareenan rakentamiseen suunnattua 18 miljoonan euron valtionavustusta vuosille 2017 - 2019. Summa koostuu valtion määrärahoista ja veikkausvoittovaroista. Areena sisältää kilpa- ja harjoitusjäähallin oheistiloineen. Kokonaisuudessaan hintaa sille tulee 105 miljoonaa euroa.

Turku lähetti raitiotiesuunnitelman eteenpäin jatkoselvityksiin

Turun kaupunginvaltuuston vuosi päättyi raitiotien yleissuunnitelmaan. Valtuusto päätti jatkaa raitsikan valmistelua ja tehdä lisäselvityksiä. Olisi tietysti mukavaa, jos ratikkaa jo rakennettaisiin. Mutta on myös mukavaa, että hommat tehdään kunnolla. Ja eteenpäin kuitenkin mennään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä