Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansakunta

Katalonia – vieraiden valtioiden halkoma kotimaa!

Katalonialla voidaan tarkoittaa katalaanien kotimaata nimeltä els Països Catalans, jonka määräosalta, Katalonian autonomiselta alueelta (Communitat Automa de Catalunya), on lakkautettu autonominen asema toistaiseksi.

Suomi on ihmeellinen yhteiskunta.

"Suomi" sanana herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia, niin pitääkin koska kansa täällä näyttää olevan varmasti yksi maailman ristiriitaisimmista...

Luokkaa ei ole eikä tervettä luokkamielisyyttä

Vasemmistonuorten jäsenlehdessä Liberossa kirjoitettiin 07.01.2016 kansan käsitteestä: "Kansaa ei kuitenkaan ole olemassa. Se on poliittinen ja taloudellinen työkalu, joka täytyy aina keksiä ja rakentaa sekalaisista aineksista, myyteistä ja fantasioista." Tässä "Historian verisin larppi" -nimisessä artikkelissa viitataan Benedict Andersonin kuuluisan määritelmään kansakunnasta kuviteltuna yhteisönä: "Kansakuntiin kuuluu niin paljon ihmisiä, että niiden jäsenet voivat tuntea vain mitättömän pienen osan yhteisöstä."

Sellaisessa yhteiskunnassa yksittäinen kansa on etninen vähemmistö

Nationalismi herää ensimmäisenä jonkun ihmisjoukon omaksumassa aatemaailmassa ja sivistyksessä, sen kirjallisuudessa ja runoudessa, lauluissa, legendoissa ja myyteissä. Vähän myöhemmin muodostuu taistelunhaluinen etujoukko, jolla on poliittisia tavoitteita päämääränään saada ihmismassojen kannatus kansalliselle ohjelmalleen. Kiihkeimmin tätä ohjelmaa ajavat kutsuvat itseään nationalisteiksi. Viimeisenä kansallisuusaate herää toisten ihmisten töitä raatavassa yhteiskuntaluokassa.

Savolaista hersyvyyttä!

Pitkäperjantai päällä, pääsiäinen edessä ja kevään ensilämmöt tulossa. Minun piti jatkaa vaalikiertuetta välilauantaina toreilla niin Joensuussa kuin Kuopiossakin, mutta toisin kävi; sain Malmin ja Kajaanin muuten mahtavista toritilaisuuksista keuhkoputken ärsyynnöksen. Kylmää ja räntää pukkaili muuten sisällöltään lämpimissä tapaamisissa ja se nyt hetkeksi kostaantui. Jäin kotiin Liisani hoiviin ja teen myöhemmin vielä suurreissun molempiin kaupunkeihin!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä