Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkisen terveydenhuollon johtaminen

Vanhustemme hoitojärjestelmä kaipaa remontin

Julkisuudessa esiintyy jatkuvia hätähuutoja omaisten, alan ammatilaisten, median ja juristienkin suunnalta vanhustemme ala-arvoisista kohtaloista ja suoranaisesta heitteellejättämisestä hoitoprosesseissamme. Hiljattain nähty Tasemummot-ohjelma TV:ssä oli vain yksi näkymä jäävuoren huipusta. Vanhustenhoito ja sosiaalitoimen organisaatiot ovat täynnä alan ammatilaisia, jotka vilpittömällä  ja vakaumuksellisella tavalla työskentelevät parhaansa mukaan ikäihmisten hyvinvoinnin eteen. Yhteiskunnan käyttämä taloudellinen panostus on suuri ja kasvaa kaiken aikaa.

Sairaanhoitajan puolustuspuhe

Viime viikkoina on käyty keskustelua runsaasti erityisesti päivystyspoliklinikoilla osalta potilaiden kohtelusta. Asiaa puitiin myös Ylen ajankohtaisohjelmassa, jonne ei kuitenkaan kutsuttu yhtään sairaanhoitajaa lukuun ottamatta ammattipoliitikkoa, joka on joskus toiminut sairaanhoitajana. Todennäköisesti aikana jolloin palveluiden keskittäminen ja perusterveydenhuollon romahdus oli vain kaukainen ajatus jonkun päässä.

Huumesodalla tahkotaan rahaa keinoja kaihtamatta

Ilmassa leijailee outo, imelä haju. Imelän seasta jotkut voivat erottaa tappion karvaan katkun.
Se herättää toivoa, mutta ennen kaikkea pelkoa kieltolain kannattajien leireissä.
Huumesota lähenee loppuaan ja se alkaa näkyä Suomenkin ilmapiirissä.
 

Parannetaan sairas terveydenhuoltomme

Helsingissä on viime päivien aikana ollut runsaasti mediassa keskustelua Malmin sairaalaan päivystyksen ruuhkaongelmista, joista yksikössä työskentelevät sairaanhoitajat olivat viestittäneet.

Vierailin itse potilaana kyseisessä yksikössä muutama viikko sitten. Käynti oli mielenkiintoinen näin sairaanhoitajan näkökulmasta sillä varsin pian kävi selväksi, että päivystys oli ruuhkainen ja kaoottinen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä