Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Jeremy Corbyn

Oikeiston riidellessä vasemmisto voi päättää EU:n tulevaisuuden

Suomessa Brexit nähdään osoituksena oikeistopopulismin vaaroista, myös vasemmiston parissa. Suomen vasemmistossa ajatellaan, että mitään vastaavaa sekoilua ei olisi tapahtunut mikäli Jeremy Corbyn olisi ollut vallassa. Briteissäkin jotkut tuntuvat toivovan, että Labourin voitettua vaalit Corbyn peruisi Brexitin.

Brittiäänestäjät vastasivat peliin – PM May eroaa

Englannin pääministeri Theresa May otti ison riskin |1, kuten aikanaan, myös konservatiivien, PM David Cameron, joka lupasi kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä. Cameron hävisi oman ”hyvän ideansa” menestyä parlamenttivaleissa – syntyi Brexit. Nyt pm.

Pika-analyysi brittivaaleista

Theresa Mayn johtamat konservatiivit menettivät eilen käydyissä vaaleissa enemmistönsä parlamentissa, mutta pysyivät selvästi suurimpana puolueena ja Pohjois-Irlannin unionistien tuella pysynevät vallankahvassa. Joissakin toisissa olosuhteissa Mayn voitaisiin katsoneen saavuttaneen torjuntavoiton, mutta koska May itse määräsi ennenaikaiset vaalit murskavoiton toivossa, niin häntä pidetään epäonnistujana enemmistön menetyksen takia. Huonon vaalikampanjan tehneen Mayn asema on tukala ja todennäköisesti hän jättää pääministerin tehtävän.

Vasemmiston Brexit-ongelma on, että sen luontevin linja on tylsä keskitie

Lienee hyvä, että Brexit ilmoitettiin juhannuksena. Epäilemättä monet suomalaiset poliitikot ja muut kommentoijat säästyivät pahimmilta ylilyönneiltä sen ansiosta, että oli painetta rentoutua ja lomailla edes vähän, vaikka historia tapahtuu ympärillä.

 

Ei kovin epäselvää, vai mitä?

On väitetty, että Britannian Työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn olisi jonkinlainen EU-skeptikko. Tämän puheen jälkeen väite voitaneen unohtaa:

"How to deal with climate change. How to address the overweening power of global corporations and ensure they pay fair taxes. How to tackle cyber-crime and terrorism. How to ensure we trade fairly and protect jobs and pay in an era of globalisation. How to address the causes of the huge refugee movements across the world, and how we adapt to a world where people everywhere move more frequently to live, work and retire.

Jeremy Corbyn NATOsta ja Ukrainasta

Jeremy Corbyn

Jeremy Corbyn löi sitten vastustajansa jo ensimmäisellä kierroksella ja vieläpä ylivoimaisesti.  Corbyn poikkeaa melkoisesti kilpakumppaneistaan jotka liki kaikki muistuttivat liikaa ns.

SDP:tä uhkaa unohdus

Iso-Britannian työväenpuolueen johtaja Ed Miliband ajoi läpi puolitoista vuotta ennen viime kevään vaaleja Labourin puoluekokouksessa sen tärkeimmän päätöksen, jossa Labour lupasi jäädyttää kotitalouksien energialaskun, mikäli se pääsee valtaan. Kotitalouksien sähkölasku oli noussut pilviin, kun Miliband Gordon Brownin hallituksen ilmastoministerinä itse oli aloittanut järjettömän tukiin perustuvan vihreän energiapolitiikan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä