Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsenäinen ajattelu

Peruskoulun opetuksesta ja ismeistä

Huhtasaaren julistetapauksen yhteydessä käytiin mielenkiintoista keskustelua opetuksen mahdollisesta kantaaottavuudesta. Moni esitti näkemyksiä, jonka mukaan minkäänlaisia "ismejä" ei pitäisi peruskoululaisille opettaa. Tällainen ajattelu on mielestäni pahasti pielessä ajatellen koulun tehtävää, jonka mukaan sen pitää myös kasvattaa nuorista itsenäisesti ajattelevia täysivaltaisia yhteiskunnan jäseniä. Heistä ei sellaisia tule elleivät opi, mitä vaikkapa kapitalismi, sosialismi, nationalismi tahi feminismi on.

Sampo Terhon nuoruudensynti.

Itseltäni kesti 30 vuotta ennen kuin rohkenin lukea kaksi lukioajan laudatur-ainettani joissa pohdiskelin uskontoon liittyviä asioita. ”Ihminen tarvitsee uskontoa” ja ”Millaista uskontoa ihminen tarvitsee" ovat tietysti nuoren ja naivin ihmisen pohdintaa. Niistä löytää paljon yleistyksiä ja naiveja, toisilta opittuja kliseitä. Jokainen vähänkin ajatteleva ihminen voi tuottaa joskus vähän epäkuranttia tavaraa ja se kuuluu erityisesti nuoruuteen.

Donetskin(DNR) & Luganskin(LNR) kansantasavallat irtautuvat Ukrainan fasismista!

Donetskin(DNR) & Luganskin(LNR) kansantasavallat irtautuvat Ukrainan fasismin alta!

 

Minulla oli ilo ja mahdollisuus osallistua 11 – 20.07.2016 matkalle näihin uusiin valtioihin, joissa kommunistien toiminta on sallittua. Toisin siis kuin Ukrainassa, missä fasismi nostaa päätään ja kommunistien toiminta on kiellettyä.

Ministeri ilman omaa tahtoa

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on alkanut herättää minussa jo eksistentialistista kauhua.

Jos ihmiselle syöttää paskaa, hän oksentaa

Jos ihmiselle syöttää paskaa, hän oksentaa. Vai mitä sitten luulet että tapahtuu?

 

Edellisen kappaleen kysymystä sietäisi miettiä jokaisen, joka sen enempää asiaa ajattelematta massan mukana kritisoi vaihtoehtomediaa ja/tai katupartiontia. Etenkin ajatella soisi heidän, jotka ovat onnistuneet nousemaan tai joidenkin tahojen nostamana ovat päätyneet hallintokoneistossamme merkittäviin virkoihin.

 

Suomi-talkoiden vaihtoehto: Aidot Suomi-talkoot!!

Suomen nykyisen ahdingon tärkein, ja lähes ainut, syy on yhteisvaluutta euro!

 

Mm. Presidentti Sauli Niinistö on sanonut, että nykytiedoin hän ei olisi yhtenäisvaluuttaa kannattanut.

 

Ongelma vain on, että monella ei ylpeys anna periksi asian myöntämiselle, ennemmin ajetaan vaikka Suomi konkurssiin kuin myönnetään osallisuus virheiden tekemiseen.

 

Suomalaisten päättäjien vastuulla olisi kuitenkin - nyt tai ei koskaan - huolehtia ensisijaisesti Suomen ja suomalaisten eduista!! Kukaan muu kun sitä ei puolestamme valitettavasti tee.

Mitä viisaus on?

Viisautta on monenlaista. Yhdelle se merkitsee kykyä oppia tekemällä. Toiselle viisaus on kykyä muistaa ulkoa numeroita. Kolmannelle se on kykyä ymmärtää toista. Nämä määritelmät eivät sulje toisiaan pois. Viisaus voi olla kaikkea näistä.

Viisaus ei ole sidottu sertifikaatteihin, todistuksiin ja titteleihin. Usein on niin, että tavallinen ihminen huomaa huijauksen, kun taas eliitti on ongelmille sokea. Virheiden myöntäminen on tyypillisesti vaikeaa. Mutta se, joka siihen kykenee, on halukas jalostamaan omaa ajatteluaan. Se on arvostettava piirre.

Suomen kuvalehden haastattelu

Eilen Suomen kuvalehdessä ilmestyi kirjoitus puolueista. Mukana oli kolmen henkilön haastattelut. Haastateltujen yhteinen piire oli se, että he kaikki olivat siirtyneet puolueesta toiseen. Itse olin yksi haastatelluista. Kun toimittaja soitti, kerroin hänelle, että nyt en ole missään puolueessa enkä ehdolla. Haittaako se? kysyin häneltä. Kuten näkyy, se ei haitannut. Kysyin myös häneltä, että mistä keksit soittaa minulle ja hän vastasi, että oli lukenut Uuden Suomen blogiani.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä