Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Infraäänet

Saksalaiset edelläkävijöinä infraäänitutkimuksessa

https://youtu.be/b-yHDUXZMJc  

LIVESTREAM-AUFZEICHNUNG AUS BERLIN VOM 23.05.2019 Die DSGS-Vortragsveranstaltung in Berlin: Infraschall und Gesundheit mit Prof. Vahl, Dr. Stiller und Dr. Kaula mit Unterstützung von Vernunftkraft und Windwahn

Laitetaanko kansa vastatusten asioista joista eivät ymmärrä hölkäsen pöläystä

Piteå Tidning kertoi jonkun kansalaisen kertomana jo vuosikymmen sitten, että mitä kansalle tullaan kertomaan Arktisen alueen merijään osalta, ja kun osat vaihtuvat Antarktiksen kanssa, ryhdytään samaan prosessiin Antarktiksen merijään kanssa. No hyvin oli kirjoittaja profetoinut, hän lisäsi, ettei hän ilman asianmukaista koulutusta voi asialle mitään, mutta peräänkuulutti puolueettomia fyysikoita ja kemistejä tarttumaan asiaan. Mitään ei ole tapahtunut, ihmiset on pidetty pimennossa kaikista Arktiseen liittyvistä asioista.

Hesari kieltää tuulimyllyjen tappavan lepakoita – uusia valeuutisia

 Toimittaja Jarno Hartikainen on kirjoittanut 18.11.2018 Hesariin artikkelin otsikolla ”Tuulivoimainvestoinnit jämähtivät vuodeksi”. Hesarin valitseman linjan mukaisesti ihminen on aiheuttanut vaarallisen ilmastonmuutoksen ja kaikki keinot, joilla tuho voidaan estää, on tietenkin tervetulluteita. Tämän linjan mukaisesti tuulivoima on Hesarin mielestä hyväksi maapallolle.

Annosteltuna infraääntä voidaan käyttää solujen fysikaalisena hoitomuotona

Infraäänellä voidaan hoitaa solutasolla sairauksia ja ennältäehkäistä sydänfibroosia. Hoitotutkimusta on tehty rotilla, estävä vaikutus sydämen fibroblasteissa, ja se voi estää etenemistä sydänfibroosiin, joka johtaa yleensä sydämen pysähdykseen. 

Alle 90 dB:n infraäänen kevyellä annostuksella voidaan solutasolla kuntouttaa solun sidekudoksia, infraäänen fyysisellä resonanssilla. 

Lääketiede ja aivotutkijat yksimielisiä vaihtelevasta ja sykkivästä infraäänestä

Yhteiskunnassa on sovitettava eri ryhmien intressejä yhteen, kunnissa kaavoitustoimi kartoittaa elinkeinoelämän ja asumisen tarpeita. Asumisen osalta ympäristön terveellisyyttä, turvallisuutta ja viihtyisyyttä on totuttu pitämään arviointikriteereinä.

Tuuliturbiinien terveysvaikutukset ihmiseen vahvistettu

ISO ei ole ihan heti lahjottavissa, miksei Suomessa asiantuntijat ota asiaa vakavasti. Länsirannikolla on kipukynnys jo ylittynyt poliitikkojen mielivallasta.

 

Tosiasioilla ei ole sanottavaa vaikutusta tuulivoimaloiden sijoitteluun

Matalataajuinen melu on yhteinen huolenaihe yhteiskunnissa, miksi se kielletään edelleen tuulivoiman yhteydessä, on arvailujen varassa. Mikään tilanne ei ole kuitenkaan pysyvä, tuulivoiman osalta empiiriset tulokset on joko pakko vaan hyväksyä  jossakin vaiheessa, kuten että lentokenttien lähellä matalataajuinen melu vaikuttaa ihmisten älykkyyteen, lähempänä lentokenttiä varttuneet ihmiset ovat vähemmän älykkäitä, tai sitten asioille pitää tehdä jotakin, esim. määrätä vähimmäisetäisyyksiä tuulivoimaloiden ja asuntojen väliin. Kts. linkit!

Terveyshaitta ei ole sopimusasia

Terveyshaitan aiheuttaminen on rikos. Tuulivoimaloiden sijoittaminen asutuksen lähelle terveyshaittaa aiheuttamaan on rikos ihmisyyttä vastaan.

 

Tuulivoimaloiden rakentaminen on Suomessa pysäytettävä tutkimusten tekemisen ajaksi, terveydelliset haitat ovat tosiasioita. 

KHO on ottanut tuulivoimatoimijan tiedot infraääni haitoista vastaan myönteisesti, eikä tunnusta tosiasioita. Tosiasiat ovat todennettu lähiasukkaiden kokemusten perusteella lääkärin todistuksella: "Infraäänen aiheuttama huimaus, ICD 10-koodi 1999 T75.2". 

 

Melutasosta tuulivoimaloissa kinastellaan

45 dB(A) tuulivoimamelu on tuulivoimateollisuuden mukaan turvallinen kodin ulkopuolella mitattuna. Sisällä asunnossa < 30 dB(A) olisi teollisuuden mukaan turvallinen melutaso.

Äänen asiantuntijat kinastelevat sopivista tuulivoimaloiden melu normeista

Pilottitutkimusta tuulivoimalan infraääniin liittyen

EU:n energiapolitiikan mukaisesti, tuulivoimalat yleistyvät kaikkialla Euroopassa, ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan maailmanlaajuisesti. Joten tuulivoimaloiden läheisyydessä asuu enemmän ihmisiä tulevaisuudessa, ja siten voivat altistua tuulivoimaloiden meluun.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä