Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisjärki

Sattuma on osoitus ihmismassojen neuvottomuudesta

Poikkeaminen järjen ja logiikan liikeradalta syöksee ihmiskunnan suoraan itsestään alkavaan suursotaan, jonka kaoottinen lopputulema on täysin nuutunut ihmiskunta. Ihmiskunta ei voi vältellä loputtomasti järjen lakeja menettämättä luonnollista mahdollisuuttaan elää kauniina ja oikeudenmukaisena olentona. Ydinaseiden, kemiallisten aseiden, biologisten aseiden käytöstä päättävät Yhdysvaltojen, Venäjän, Iso-Britannian, Ranskan, Kiinan, Intian, Pohjois-Korean ja Pakistanin muutamat poliitikot.

Syntiinlankeemus oli poliittinen teko

Politiikka on sokeaa, päämäärätöntä väkivaltaa, siksi se on järjellisen, päämäärähakuisen toiminnan ulkopuolella. Poliitikko tekee jotakin, sen seurauksena syntyy jokin hämärä tilanne, jolle jälkikäteen annetaan joku järjellinen merkitys. Sattuma on tapahtuma, jota kukaan ei tarkoittanut tapahtuvaksi, vaikka se tapahtuukin säännönmukaisesti. Kunnianhimoinen poliitikko toimii sattumanvaraisesti, järjettömästi, tunteidensa, halujensa ja kannattajiensa oikkujen riepottelemana. Inhimillisen järjen hiljainen tuhoutuminen kuolleen aineen painamassa yhteisössä johtaa järjettömään suursotaan.

Europarlamentti rahoittaa uusnatseja

Euroopan parlamentti on myöntänyt noin 600 000 euroa rahoitusta Alliance for Peace and Freedom -puolueelle (APF), eurooppalaiselle uusnatsiryhmälle sekä siihen kytköksissä olevalle italialaiselle Terra Nostra -säätiölle, raportoi ruotsalainen Expo-lehti. 

Europarlamentilta saaduilla rahoilla suunnitellaan järjestettäväksi äärioikeiston tapahtuma tänä kesänä Tukholmassa. 

Maahanmuuttoa tunteella tai järjellä – missä intuitio?

On aina hyvin jännittävää kysyä ihmisiltä, mitä mieltä he ovat maahanmuutosta tai maahanmuuttajista. Ensimmäinen – impulsiivinen – vastaus perustuu usein tunteisiin. 

 

Vielä mielenkiintoisempaa on kysyä, miksi henkilö on juuri sitä mieltä.

No, koska maahanmuuttajat tekevät niin paljon rikoksia, sanotaan. Maahanmuuttoa pitäisi vähentää, koska ennen maahanmuuttajia pitäisi ottaa huomioon kantaväestö.

Sitten on ne, jotka ajattelevat, että maahanmuuttajat ovat vain rikkaus. Monikulttuurisuus on rikkaus. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

Oletko Eu-kriittinen? Olet terroristi

Ranskassa satiirilehti Charlie Hebdoon tehty isku on saanut retoriikan läikkymään yli useissa maanosissa. Charlie Hebdo on se lehti, joka julkaisi karikatyyrikuvia islamilaisille tärkeästä profeetta Muhammedista vuonna 2012. Pilakuvien julkaisemista puolustettiin sanan- ja mielipiteenvapaudella sekä muilla ns. länsimaisilla arvoilla.

Entäpä länsimaisiin arvoihin kuuluva uskonnonvapaus? Onko se tulkinnanvarainen asia? Saammeko pilkata muiden uskontoa, ja kun siihen reagoidaan, loukkaantua syvästi?

"Kuinka Putin jakaa maailman"

Saksalaisen Die Zeit -aviisin neljän sivun mittainen, huhtikuussa julkaistu näkökulma-artikkeli "How Putin Divides" (suunnilleen "Kuinka Putin jakaa mielipiteet ja maailman") herätti kiinnostukseni. Artikkelissa kerrotaan nimittäin saksalaisten näkevän Krimin tapahtumat täysin eri tavalla kuin media ja poliittiset päättäjät näkevät - tai haluaisivat ihmisten Krimin tapahtumat näkevän. Artikkeli on kiinnostava myös kirjoittajan ajattelun sisältämien sisäisten ristiriitojen vuoksi.

 

Puhukaa mitä puhutte

Yhdysvaltain talousko muka nousussa

Yhdysvaltain talousko muka nousussa

Joka kuukausi Yhdysvaltain hallitus julkaisee lehdistötiedotteen Yhdysvaltain työttömyysprosentista (viimeksi 6,1%).

Ei voi pitää paikkaansa. Jos huomioidaan vuotuinen työvoiman lisäys, työttömien määrä, syntyneiden ja olemassa olevien työpaikkojen määrä, jotka näkyvät muista tilastoista sekä se, mille aloille ja millaisia työpaikkoja on syntynyt (osa-aikaista matalapalkkaduunia), työttömyysaste ei voi olla 6,1 prosenttia, saati että talous olisi nousussa.

MH17 vahinko, suunniteltu kohde venäläinen kone

Ukrainassa alas paukautettu malesialainen matkustajakone MH17/MAS17 oli vahinko, ja oikea kohde, se joka piti ampua alas, olikin venäläisen Aeroflotin lento AFL-2074, joka oli matkalla Moskovasta Kyprokselle.

Koneen ampuivat alas Venäjän tukemat pro-Russia -separatistit erehdyksessä. Kreml oli käskenyt separatistien ampua alas venäläisen koneen Ukrainan alueella, jotta siitä voitaisiin syyttää Ukrainaa, ja Venäjä saisi syyn hyökätä Ukrainaan.

Poliittisia uskomushoitoja 1 (Israel, USA, tiedustelujärjestöt, media jne)

Ennen kuin luet pidemmälle, koeta sisäistää, että Israelin hallituksen kritisoiminen ei ole synonyymi antisemitismille ja juutalaisvihalle. Yritä sisäistää, että Yhdysvaltain hallituksen kritisointi ei ole tavalliseen amerikkalaiseen kohdistuvaa inhoa tai taistolaisuutta.

Yritä sisäistää, että instituutioiden toiminnan kritisoiminen ei aina tarkoita niiden julistamien periaatteiden kritiikkiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä