Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Hong Kong

Syklinen tuho ja onnellinen tasaantuminen – Ray Dalio

Menestymisen salaisuus - ongelmista periaatteita  

Rahoitusmaailman suurimpia onnistujia on Bridgewater Associatesin perustaja Ray Dalio. Hän kirjoitti menestystään luotaavan kirjan Principles (periaatteet), jossa hän luotaa periaatteita, jotka ovat hänelle toimivia työelämässä ja elämässä yleensä.

Vanhat siirtomaavallat vs. Brexit

Hong Kong on yksi merkittävimmistä talousliittymistä Iso-Britanniaan. Hong Kong ajautunee väistämättä taantumaan Brexitin seurauksena. Kun Farage taputtaa ja naureskelee EU:n parlamentissa, markkinavoimat purskahtavat itkuun Hong Kongissa. Mitä mahtaa mietiskellä alueen mahtimies Li Ka-Shing, joka varoitteli kovasti etukäteen. Omistamansa yritysrypäs, kun työllistää maailmanlaajuisesti noin 300 000 henkilöä ja takoo 80 miljardin dollarin liikevaihtoa. Kiinalaiset saattavat jopa hykerrellä hienovaraisesti, kun Iso-Britannia menettää entistä nopeammin otettaan viestikapulasta.

Hong Kongin kaduilla on kyse Kiinan suunnasta

Viimepäivinä Hong Kongin katujen tapahtumat ovat nousseet otsikkoihimme. Kymmeniä tuhansia ihmisiä osoittaa eripuolilla Kiinan erityishallintoaluetta mieltään vaatien lisää demokratiaa. Vuosi sitten syksyllä vieraillessani Hong Kongissa tulevasta ei ollut vielä merkkiään. Vaikka Hong Kong on kuulunut vuodesta 1997 Kiinaan, kahden ”maan” ero on niin kulttuurissa kuin yhteiskunnan rakenteessakin on suuri.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä