Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta HOAS

Suomessa maailman hitain robottiohjelmisto

Suomessa on otettu käyttöön robotti. Oletan, että kyseessä on ohjelmisto jolla suoritetaan tieteynlaista datankäsittelyä. Nyt käyttöönotettuun ohjelmistoon lienee ohjelmoida koodannut loopin jotta hakemusten käsittely ei olisi liian nopeaa.

Käytännössä asuntohakemukset täytetään netissä. Robotti, eli ohjelmisto, sitten hoitaa hakemusten alustavan käsittelyn, joka tässä tapauksessa vie uutisen mukaan vain noin puolet siitä ajasta mitä hakemusten käsittelyyn kuluisi jos sen hoitaisivat ihmiset käsityönä.

Edes vaalien alla ei saisi valehdella

Kuluva viikko erityisesti espoolaisissa opiskelijapiireissä on kohistu siitä, kuinka “Kokoomus (ja tietyt kumppanipuolueet, mutta erityisesti Kokoomus) haluavat estää opiskelija-asuntotuotannon Espoossa” - väite sai alkunsa viime viikon maanantaina 20.3. valtuuston kokouksen loppupuolella käydystä keskustelusta. Keskustelussa käsiteltiin Kari Uotilan (vas.) valtuustoaloitetta “Valtuustoaloite opiskelija-asumisen tuotanto-ohjelmasta” ja kaupunginhallituksen siihen antamaa vastausta.

 

Älä jätä opiskelijaa yksin

Viime viikolla ylioppilaiden postiluukkuihin on tippunut hyväksymiskirjeitä oppilaitoksiin ympäri Suomea, ja moni nuori on jo aloittanut tulevan muuton suunnittelua. Helsingin yliopisto näyttää olevan suurimmalla osalla aloista oletusvaihtoehto, johon pyritään omasta kotikunnasta riippumatta, ja niinpä Helsingin opiskelija-asuntosäätiö HOAS jo valmistautuu mahdollisuuksien mukaan syysruuhkaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä