Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Grafeeni

Pidätkö tutkijoita hölmöinä, Boris?

Tiedetoimittajat kävivät Manchesterissa heti brexit-äänestyksen jälkeen. Silloisen foorumin suuret tähdet olivat Sir Andre Geim ja Sir Konstantin Novoselov, Nobelilla palkitut grafeenin keksijät.

Syksyllä 2016 pohdin näilläkin palstoilla, miten mestarit mahtavat suhtautua Britannian tieteen tulevaisuuteen. Kostja Novoselov oli aateloitu Euroopan unionin kansalaisena, mutta brittipassia hänellä ei ollut:

http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224262-nobel-tutkijat-kansalai...

Miksi YM:n sivuilta ei löydy Heinäveden grafiittikaivoksen YVA-hanketta?

 

Ympäristöministeriö:

YVA-hankkeet

Sivun listassa [alla olevassa linkissä] näkyvät sellaiset YVA-hankkeet, joihin voi juuri nyt vaikuttaa. Listalla ensimmäisenä on viimeksi julkaistu hanke. Haun avulla pääsee katsomaan myös muita YVA-hankkeita.

Huom. YVA-hankkeiden luetteloa on päivitetty 1.2.2019. Haku tuottaa muutamilla uusilla sanoilla osumia kattavasti myöhemmin keväällä, kun aiemmin julkaistujen YVA-hankesivujen asiasanat on päivitetty. - - (ks. alla)

Kultaa, pyhää savua ja mirhamia

Joulun alla mielissämme soivasta tiernapoikain musiikista ja siihen liittyvästä tarinasta muistamme kolme itäisen maan viisasta miestä, jotka ”riensivät uhraamaan kultaa, pyhää savua ja mirhamia”. Sen ajan talousoppineet olivat tuoneet ne Jeesukselle syntymälahjaksi. Kulta on aina kultaa, mutta mitä olivat nuo kaksi muuta yhtä arvokasta lahjaa?

Metsän arvoketjuja kannattaa hakea

Vielä taloustieteilijä, Kokkolan kirkkoherra Antti Chydeniuksen aikoina, 1760-luvulla esi-isämme olivat ymmällään mistä kansakunnan vauraus syntyy. Chydenius keksi ehdottaa, että ulkomaan kauppa on vapautettava. Suomalaisesta männystä tislattua tervaa voisi myydä Eurooppaan.

Emomaamme Ruotsin talousjohtajat taas valistivat, että suomalaisille riittää kun tuovat tervansa vain Tukholman kammareihin asti. Naapurin kauppamiehet voivat hoitaa viennin siitä eteenpäin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä