*

Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Epätasa-arvoisuus

Puheenvuoron media-analyysi: Kokoomuksen ja demarien vaalikanava

Katsellessani viidenkymmenen viimeisimmän Uuden Suomen toimituksen poimintojen listaa tuli takauma tammikuun alusta, jolloin kirjoitin ihmettelyäni valintalinjasta. Päätin siksi analysoida noin kahden viikon karusellipoiminnat eli 50 listan. Katsottuani valittujen puoluekantoja sain seuraavan tuloksen:

Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa

Katsoin yle tv1:ltä ulkolinjan ohjelman sharialakia Tanskassa ja se pisti jälleen kerran miettimään.

 

Ulospäin muslimi imaamit antavat moskeijoista ja uskonnosta positiivisen kuvan esimerkiksi medialle ja politikoille, mutta todellisuudessa imaamit näyttävät järjestäin kehottavan rikkomaan maan lakeja.
Sharialaki on heille se ainoa laki joka menee kaiken muun yli.

 

Avoin kirje Opetushallitukselle: Lasten tasa-arvo ei toteudu

Meidän perheessämme ollaan uuden tilanteen edessä, sillä kaksi pientä aloittaa kunnallisen päivähoidon. Päivät vietetään opinpolulle valmistavan varhaiskasvatuksen parissa.

Uuden Suomen toimituksen valittujen poliitikkojen suosiminen

Uuden Suomen toimitus vaikuttaisi Poiminnoissaan suosivan eräitä poliitikkoja ja tästä on tullut heille merkittävä vaikutuskanava. Millä perusteilla tähän on päädytty on minulle arvoitus ja toivoisinkin toimituksen ottavan kantaa analyysiini. Poiminnoilla on valtava merkitys siihen, kuinka kirjoitus päätyy suosituksi. Kirjoitusten määrän lisääntyessä yhä useampi niistä katoaa valtavaan bittivirtaan lähes yhtä nopeasti kuin sinne tulikin. Poiminnot sen sijaan jäävät elämään pitkäksi aikaa.

Kiinteistöveron oikeudenmukaisuus perustuslain edessä

Jälleen suunnitellaan korotuksia kiinteistöveroihin useammalle vuodelle perätysten. Mutta kuka tutkisi ensin niiden perustuslaillisuuden tällä hetkellä, koska nyt sitä kerätään eriarvoisesti asuinpaikan perusteella.

Ei huntukieltoa Suomeen!

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala  jätti yli kolme vuotta sitten lakialoitteen, jossa kasvot peittävä burka- ja niqab –huntujen käyttäminen yleisillä paikoilla kiellettäisiin sakkorangaistuksen uhalla. Toissaviikolla lakialoite nyrjähti prosessissa askeleen eteenpäin ja vaikka pääministerimme sitä vastustaakin, niin hallituspuolueen ajamana esityksenä sitä ei voi ohittaa olankohautuksella.

Maaseudun kiinteistövero, rikkoo perustuslakia

Meille on kirjoitettu hieno perustuslaki. Sen mukaan kaikkien tulisi saada tasa-arvoinen kohtelu ihonväristä ja asuinpaikastaan riippumatta. Myöskin kaikkien muiden lakien tulisi olla niin kuntien kuin valtionkin tasolla alisteisia tälle laille. "Jos jokin alempi laki on ristiriidassa perustuslain kanssa, tulee silloin lakia tulkita perustuslain mukaan". Myös kansanedustajien ja ministereiden tulisi aina noudattaa perustuslakia.

Eikö se silloin tarkoita, ettei eriarvoisuutta sallita?  Että perustuslain yläpuolella ei ole muita lakeja?

Seksuaalioikeudet ovat rikki

Dovilė Kovaliūnaitė kertooo Marjo Näkin artikkelissa, http://yle.fi/uutiset/liettuassa_seksuaalivahemmistot_ovat_odottaneet_oi..., seksuaalivähemmistöjen oikeuksista ja kohtelusta Liettuassa. On kerrassaan puistattavaa, että Euroopan Unionista löytyy vielä valtio, joka säätää "homopropagandalakeja", joilla rikotaan selkeästi seksuaalivähemmistöjen jakamattomia ihmisoikeuksia. Ihmettelen, miten tämä voi olla mahdollista? Rikotaanhan tässä selkeästi jaettua eurooppalaista arvopohjaa vastaan?

SUOMALAISESTA TASA-ARVOSTA JA SUVAITSEVAISUUDESTA

Meillä Suomessa tuntuu olevan erikoinen käsitys suvaitsevaisuudesta ja tasa-arvosta. Meillä on täysin hyväksyttävää ja suvaittavaa, että alkoholit, tupakat ja polttoaineet haetaan rajan takaa, kun ne ovat siellä ”niin paljon halvempaa”. Samalla jäävät myös verot maksamatta, mutta se ei haittaa. Sama pätee internet ostosten kasvuun. Se että samalla häviää meiltä työpaikkoja, ei ole ongelma.

Konkreettisia ehdotuksia hallituksen työllisyyspakettiin

Nykyisillä säädöksillä on mielestäni on järjettömän riskaabelia työllistää muilla yhtiömuodoilla, kuin osakeyhtiöllä. Toiminimelläkin rekrytointi pitäisi saada järkeväksi. Tällä hetkellä jokainen työntekijä on satojentuhansien eurojen riski. Varsinkin kun yhtään liioittelematta puolella hakijoista on isoja aukkoja/valtavia kysymysmerkkejä historiassaan, joista ei sitten haluta puhua haastattelussa. Sanoo laki työhönotosta mitä sanoo, mutta työntekijän todellinen työkyky on olennaisin osa rekrytointia ja se todellakin liittyy työhön.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä