Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan lainsäädäntövalta

Ovatko lait laadittu rikottaviksi ?

Vihreiden lainsäädäntösihteeri rikkoi ilmailulakia kun ei noudattanut Finnairin lentokapteenin ja henkilöstön  antamia ohjeita. Lainsäädäntösihteerin nimen omaan luulisi olevan perillä myös ilmailulain olemuksesta. Tilanteen tekee erikoiseksi se, että nyt ei ole kyse Ruotsissa tapahtuneen Elin tyttösen kaltainen tapaus, vaan harjaantuneen laintuntijan lainvastainen menettely. Ja puhdas kopiointi.

Työaikalaki, hallituksen purettava korporatismia ja kunnioitettava perustuslakia

Työelämän vaatimukset muuttuvat tekniikan, tapojen ja työn luonteen muuttuessa. Työaikalaki on 90- luvulta eikä se täysin vastaa nykyajan työntekijöiden ja -antajien tarpeita. Hallituksen uudistustyö on kohdallaan ja monissa kohdin on löytänyt oikeat ongelmat. Nykylainsäädännön ongelmia ovat byrokratia, liika yksityiskohtaisuus sekä erityisesti säädösten lähtökohdat jossa työtä tehdään vain työnantajan määrittelemässä paikassa.

Vastaukset vain eivät ole sitä mitä on tarpeen olla.

Kansalaisaloitteet sekoittamassa eduskunnan lainsäädäntötyön

Äänioikeutettu Suomen kansalainen voi tehdä kansalaisaloitteen. Kansalaisaloitteella voi vaikuttaa lainsäädäntöön. Noin kerrotaan ao. nettisivulla.

Mutta nyt on aiheellista kysyä, onko kansalaisaloitteet sekoittamassa eduskunnan varsinaisen lainsäädäntötyön (selaa kansalaisaloitteita).

Pari esimerkkiä:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä