Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Avustukset

Järkeä avustuksien käyttöön järjestöjen yhteistyöpakolla

Suomen kolmas sektori (ts. vapaaehtoissektori) elää käytännössä avustuksista. Olen pätkätyökeikalla lapsi-, nuoriso-, perhe- ja maahanmuuttajatyön järjestökentällä, joka on sirpaloitunut. Palvelujen sirpaloitumisella tarkoitetaan kustannusten karkaamista suhteessa palvelun tavoitettavuuteen ja hyötyihin. Sirpaloituneissa palveluissa resursseja ei riitä esimerkiksi palveluiden markkinointiin, jolloin ihmiset eivät löydä kyseistä palvelua.

Onko Stalinin poliittinen ohjaus hiipimässä Suomeen?

Mestariluokka näytelmässä Josif Stalin vaati vuonna 1948 Sergei Prokofjevia ja Dmitri Šostakovitšia säveltämään hänen makunsa mukaan. Säveltäjät eivät ymmärtäneet säveltää valtiota parhaiten palvelevia sinfonioita ja valtionjohtajan oli opetettava kuinka sävelletään.

Uusi Veikkaus ei avusta - jääkö rahaa jakamatta?

Kun uusi veikkausyhtiö aloittaa toimintansa niin avustustenjakoa muutetaan kaikkien Veikkaukseen liitettävien yhtiöiden osalta samanlaiseksi kuin mitä se on nykyisessä Veikkauksessa. Jakamatta jäävä summa on noin puoli miljardia euroa! Tuo summa on tarkoitus jakaa avustuksina 10 vuoden siirtymäkauden aikana. Mitenhän tuossa tulee käymään?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä