Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Kaikki blogit puheenaiheesta Armenia

Johtavatko sotilaat Armenian mielenosoituksia?

Armenia

Suuret mielenosoitukset eivät Armeniassa loppuneet, vaikka viranomaiset pidättivät viikonloppuna satoja mielenosoittajia. Lisäksi eilen pidätettiin mielenosoitusten johtajaksi arveltu Nikol Pashanjan ja muita oppositiopoliitikkoja. Tänään kaduille on ilmestynyt kymmeniä univormupukuisia sotilaita, jotka näyttävät nyt johtavan mielenosoituksia.

Miksi Suomi ei tunnusta armenialaisten kansanmurhaa?

Kansanmurhan viimeinen tavoite ja askel on kansanmurhan kieltäminen eli tapahtuman mitätöinti. Tässä myös Suomen valtio on mukana sillä Suomen valtio ei virallisesti tunnusta Armenian kansanmurhaa 1915 kansanmurhaksi vaan puhuu joukkotuhosta? Samaa voidaan näinä päivinä kysyä myös Palestiinan kohdalla. Suomi ei tunnusta Palestiinan valtiotakaan. Eikä hidasta näännytystä, joka on kestänyt jo vuosikymmeniä. Vastaus on tietysti ulkomaan politiikka. Turkille ja Israelille ei ryppyillä, rikkovat ne kuinka paljon vain kansainvälisiä lakeja ja toimivat inhimillisyyttä vastaan.

Sähköä ilmassa

Venäjä, Ukraina, Ranska ja Saksa näyttävät edelleen pitävän kiinni Minskin sopimuksesta. Ulkopuolisen silmin sopimus ei näytä toimivan, muuta kuin todistuksena Stalinin suuhun laitetun lausunnon oikeellisuudesta: ”Paperi on paperi, käytäntö on käytäntö.”

Toivoa sopii, että Minskin sopimus alkaa pitää. Pelkkä aselepo ei toki Ukrainan sotaa ratkaise, kovimmaksi kysymykseksi jää lopulta Krim.

Armenialaisten ja kurdien kansanmurha on tunnustettava

Armenialaisten kansanmurhasta tuli tänään kuluneeksi 100 vuotta. Ottomaanien imperiumin toimesta toteutetussa kansanmurhassa jopa 1,5 miljoona armenialaista menetti henkensä ensimmäisen maailmansodan jälkeen vuosina 1915 - 17.

Armenialaisten kansanmurha ja Israel

Armenia

“The Nazis used the Armenian genocide as something that gave them permission to bring the Holocaust into reality.” (Israelin Presidentti Reuven Rivlin)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä