*

Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 25 min 12 s sitten

Loistava uutinen Susijengille

3 tuntia 1 min ago

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi jatkaa valmistautumistaan EM-kisoihin tällä viikolla Prahassa. Siellä vastaan tulee perjantaina Tshekki.

Suomelle tuli alkavalla viikolla hyviä uutisia. Petteri Koponen on saanut lääkäriltä luvan täysipainoiseen harjoitteluun ja tiistaina Koponen aloittikin täysipainoiset joukkueharjoitukset muun joukkueen kanssa.

Koponen sai yläraajavamman Espanjan ACB-liigan viimeisillä runkosarjakierroksilla. Kuntoutuminen on kestänyt kaksi ja puoli kuukautta.

Näkökulma: Timo Soinin siniverinen tulevaisuus

4 tuntia 8 min ago

Sininen tulevaisuus -ryhmä kasaa kaduilla jopa ministerivoimin kannattajakortteja, jotta se onnistuisi saamaan puolueen statuksen. Uuden Suomen toimittaja Ossi Kurki-Suonio kävi katsastamassa operaatiota, ja todettava on, että ei siellä kaduilla mitään villiä kansanliikettä ole havaittavissa.

Se tuli sinisen tulevaisuuden piiristä myös myönnetyksi, että presidentinvaaleissa ryhmä ei ole mukana, koska tarvittavaa 20 000 nimeä ei ole saatavissa, kun 5 000 nimeä puolueen perustamiseksikin vähän yskii.

S-ryhmässä kiehuu: ”Osa työntekijöistä tippuu TESsin ulkopuolelle – tämä ei ole ilmoitusasia”

4 tuntia 45 min ago

Kaupanalan esimiesliitto KEY ry ei hyväksy S-ryhmän esimiesten työehtosopimuksen siirtämistä historiaan. Esimiesliitto vaatii S-ryhmää sopimuksen yksipuolisen irtisanomisen sijaan tulemaan neuvottelupöytään ja ”käsittelemään asiaa järkevästi”.

Hoitajat huolestuivat rokotuskattavuudesta: ”Kaikkiin faktatieto ei kerta kaikkiaan pure”

6 tuntia 4 min ago

Rokotuskattavuus on saatava nousuun, vaatii Suomen Terveydenhoitajaliitto. Liitto on huolestunut Suomessa yleistyneestä rokotevastaisuudesta.

Liiton mukaan terveydenhoitajilla on tärkeä tehtävä väestön rokottamisessa ja siihen motivoinnissa ”kertomalla tutkimustietoon perustuvaa faktatietoa rokotusten hyödyllisyydestä”. Tehtävän suorittaminen ei aina ole helppoa.

Siepatusta suomalaisesta uusi video – UM: Kiristetään rahaa

6 tuntia 22 min ago
Sosiaalisessa mediassa on jälleen julkaistu video, joka liittyy Kabulissa, Afganistanissa toukokuussa siepattuun suomalaiseen naiseen. Nainen toimi Afganistanissa ruotsalaisen avustusjärjestön tehtävissä.   Ulkoministeriön Suomi tuomitsee sieppauksen ja siihen liittyvän rikollisen kiristyksen jyrkästi sekä vaatii siepatun suomalaisen välitöntä vapauttamista. Ministeriö opastaa, ettei videota tule julkaista tai levittää.  

Suomen ensimmäinen ja ainoa naispiispa vaihtuu mieheen – Irja Askola eläkkeelle

7 tuntia 10 min ago
Helsingin uudeksi piispaksi on valittu Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo. Piispanvaalin alustavassa ääntenlaskennassa Laajasalo on saanut yli puolet äänistä.   Hänen vastaehdokkainaan vaalissa olivat Jaana Hallamaa ja Kaisamari Hintikka. Piispanvaalissa äänioikeutettuja olivat Helsingin hiippakunnan papit sekä seurakuntien maallikkojäseniä.   Suurelle yleisölle Laajasalo on tuttu muun muassa television viihdeohjelmista Hyvät ja huonot uutiset sekä Yle Leaks.  

Varoitus: Asumismenot yltymässä ”kohtuuttomiksi” Suomessa

8 tuntia 16 s ago

Asumismenojen kasvu kuormittaa suomalaisten kukkaroa jo kohtuuttomasti, katsoo Kiinteistöliitto. Se ja Omakotiliitto varoittavat, että kustannusten yltyminen muun muassa kasvattaa entisestään tarvetta asumistuille, joita jo nyt maksetaan vuosittain lähes kahden miljardin euron edestä.

Karu totuus suomalaisyrityksen ”miljoonista käyttäjistä” paljastui – Tivi: Näin startup-yrittäjä sumutti kaikkia

9 tuntia 17 min ago

Startup-yrityksen kiiltävän pinnan alla voi olla silkkaa tyhjää. Tivi kertoo suomalaisesta sarjayrittäjästä, jonka toistuvissa yrityskuvioissa saataviaan jäivät odottamaan niin työntekijät, verottaja, alihankkijat kuin eläkeyhtiötkin – sekä sijoittajat, jos niitä todella oli.

Avi voi nyt itse rankaista työnantajia: Jopa 10 000 €:n maksu ilmoittamattomasta ulkomaisesta työntekijästä

10 tuntia 24 min ago

Suomeen töihin saapuvista ulkomaisista työntekijöistä on tehtävä syyskuun alusta alkaen ennakkoilmoitus työsuojeluviranomaiselle laiminlyöntimaksun uhalla. Taustalla on lainmuutos, jolla tehostetaan ulkomaalaisvalvontaa ja harmaan talouden torjuntaa.

Lähettävän yrityksen on tehtävä ilmoitus ennen työnteon aloittamista. Ilmoitus tehdään sähköisellä lomakkeella netissä.

Juna törmäsi henkilöautoon Päijät-Hämeessä

12 tuntia 18 min ago

Päijät-Hämeessä Orimattilassa on sattunut tasoristeysonnettomuus. Juna törmäsi henkilöautoon Riihiojantien vartioimattomassa tasoristeyksessä aamulla ennen kello kahdeksaa.

Noin 20-vuotias nainen kuljetti poliisin mukaan henkilöautoa Riihiojantietä etelän suunnasta. Tullessaan tasoristeykseen nainen oli kertomansa mukaan pysähtynyt, katsonut molempiin suuntiin ja lähtenyt sen jälkeen ylittämään rataa.

NHL tekemässä paluuta Suomeen

12 tuntia 27 min ago

NHL:n varakomissaari eli Bill Daly kertoo The Athletic-sivustolla, että NHL todennäköisesti järjestää runkosarjaotteluitaan kaudella 2018-19 Suomessa. Ulkomailla pelattavat runkosarjaottelut palaavat NHL:n ohjelmaan jo tällä kaudella. Lokakuussa alkavalla kaudella NHL-otteluita pelataan Pohjois-Amerikan ulkopuolella Ruotsissa ja Kiinassa.

Kansanedustajan nostalginen esitys: Kauppa-autot kovaan käyttöön – Alko, lakimies ja lääkäri kyytiin

12 tuntia 36 min ago

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) haluaa lapsuudestaan tutut kauppa-autot uudelleen laajaan käyttöön. Kärnä sanoo Puheenvuoron blogissaan, että kauppa-autojen renessanssi hyödyttäisi kaikkia veronmaksajia.

Lappilaisen Kärnän mielestä etenkin maaseudun ja syrjäseutujen palvelut kannattaa nyt ”kokonaisuudessaan käsikirjoittaa rohkeasti uusiksi ja viedä palvelut jälleen kerran lähelle ihmisiä”.

IL: 3 vuoden pankkivirka Lontoossa on Timo Soinin peukalon alla – päätös voi tulla pian

13 tuntia 4 min ago
Hallituspuolueet ovat sopineet Timo Soinin (st.) päätettäväksi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) johtokunnan paikan Lontoossa, kertoo Iltalehti. Virka on kolmivuotinen ja nykyisen johtajan Johannes Koskisen (sd.) virka on päättymässä ensi vuoden syyskuussa. Koskinen on tuolloin 63-vuotias.   Soini voi joutua tekemään päätöksensä nimityksestä jo lähiviikkoina.  

Ku Klux Klanin johtaja kiitti Trumpia ”rohkeudesta kertoa totuus”

15 tuntia 13 min ago

Presidentti Donald Trump on jälleen aiheuttanut kohua puheillaan Charlottesvillen tapahtumista. Trump korosti taas illalla pitämässään lehdistötilaisuudessa, että Virginian äärioikeiston marssissa tapahtuneesta väkivallasta tulee syyttää molempia osapuolia.

Tämä on ristiriidassa Valkoisen talon lausuntojen kanssa, joka on yrittänyt selvästi tuomita äärioikeistolaiset ryhmät.

–Toisella puolella oli ryhmä, joka oli paha, ja myös vastakkaisella puolella ollut ryhmä oli erittäin väkivaltainen. Eikä kukaan halua sanoa tätä, mutta sanon sen tässä ja nyt, Trump sanoi.

Urheilun tulevaisuus on Afrikassa

15.8.2017 22:44

Afrikassa ei juuri ole järjestetty urheilun arvokisoja. Etelä-Afrikka teki 2010 poikkeuksen jalkapallon MM-kisoillaan. Vaikka rikollisuus toi lieveilmiönsä, oli Etelä-Afrikan MM-turnaus julkisuuskuvaltaan positiivisempi tapahtuma kuin Rio de Janeiron olympialaiset.

Kehittyneissä maissa Afrikka herättää useasti kielteisiä mielikuvia. Kielteisimmät mielipiteet esittävät usein ne, jotka eivät ole koko maanosassa koskaan käyneetkään ja yleistävät Afrikan yhdeksi kokonaisuudeksi, kuten Suomi voitaisiin yhdistää samaksi kokonaisuudeksi Bulgarian kanssa.

Suomen urheiluun tulossa raju uudistus, olisi tarvittu aiemmin

15.8.2017 20:01

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi, että rahanjakomalli suomalaisessa urheilussa uusitaan. Jatkossa rahaa kohdistetaan enemmän kärkilajeille, joissa menestyminen on todennäköisempää. Aiemmin kuusi miljoonaa euroa on jaettu tasaisesti eri lajeille.

Esitykset kärkilajeista tekee huippu-urheiluyksikkö. Opetus- ja kulttuuriministeriö on pohtinut asiaa lajiliittojen kanssa viime keväästä lähtien.

Terapeutti: Jo 45 minuutin työmatka vaarantaa terveytesi

15.8.2017 19:48

Pitkä työmatka lisää verenpainetta, ylipainoa ja ahdistuneisuutta, Tekniikka&Talous kertoo.

Lehdet: Keskustan linja julki – suurituloisten solidaarisuusveroa täytyy jatkaa

15.8.2017 19:11

Keskusta haluaa jatkaa niin sanotun solidaarisuusveron perimistä hyvätuloisilta eli yli 72 300 euroa vuodessa ansaitsevilta.

Eri tiedotusvälineiden mukaan pääministeri Juha Sipilä ilmoitti asiasta keskustan puoluejohdon kesäkokouksessa tiistaina. Keskustan mielestä solidaarisuusveroa täytyy periä vielä toisetkin kaksi vuotta eli hallituskauden loppuun, Yle tiivisti linjauksen.

Ministeri palasi lähtöruutuun Tapiolassa – ainoa teltta ostettiin valtiosihteerien kolehdilla

15.8.2017 18:23

–Me kerätään kuule kortteja täällä. Ei auta muu, huikkaa sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (uv.) Espoon Tapiolassa torille osuneelle kokoomuskansanedustaja Kari Tolvaselle.

Sinisen tulevaisuuden kaikki viisi ministeriä, kansanedustajat ja avustajakunta jalkautuivat ensimmäistä kertaa tiistaina samaan aikaan ympäri pääkaupunkiseutua keräämään kaikki uusia kannatuskortteja puolueen perustamiseksi. Tarvittavista 5 000 kortista kasassa nyt on noin puolet.

Eläkkeisiinkö iskee romahdus? Katso kuva tuplaantumisesta yli 3000 euron

15.8.2017 16:25

Professori, talousnobelisti Bengt Holmström on viritellyt keskustelua varautumistarpeesta alenevaan eläketasoon Suomessa. Eläketurvakeskuksen ETK:n ennustemallit osoittavat kuitenkin suomalaisten eläkkeiden tason kulkevan aivan päinvastaiseen suuntaan: suoraan koilliseen.

ETK:n Uudelle Suomelle toimittama grafiikka on suorastaan mykistävää katsottavaa positiivisuudessaan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat