Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Tehdään yhdessä kaikkien Stadi

  • Ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon numerolla 694
    Ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon numerolla 694

Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon ja viimeisen neljän vuoden varavaltuutettuna toimimisen jälkeen haluan tehdä enemmän töitä kaikille hyvän Helsingin puolesta kaupunginvaltuutettuna. Haluan tehdä yhdessä #kaikkienstadi’n, joka torjuu köyhyyttä, on tasa-arvoinen, luo kaikille mahdollisuuksia ja on hyvä paikka asua yksin ja yhdessä. Kuntapolitiikalla vaikutetaan meidän kaikkien arkeen ja sen sujuvuuteen ja siksi tänään kannattaa äänestää.

 

Suomalaiset voivat paremmin kuin koskaan, mutta osa ihmisistä jää sivuun hyvästä kehityksestä. Politiikalla pitää ennaltaehkäistä huono-osaisuutta, rakentaa kohtuuhintaisia asuntoja, poistaa asunnottomuus, tarjota laadukasta ja maksutonta varhaiskasvatusta, koulutusmahdollisuuksia, kirjastoja ja harrastuspaikkoja. Eriarvoistumisen ja köyhyyden torjunta parantaa koko yhteiskunnan hyvinvointia. On inhimillisesti, mutta myös taloudellisesti kestävää, että heikoimmassa asemassa olevien asemaa parannetaan. Esimerkiksi asunnottomuuden torjunta asunto ensin -periaatteen avulla tai haittoja vähentävän korvaushoidon tarjoaminen huumausaineriippuvaisille yhtäältä säästää rahaa, mutta ennen kaikkea nostaa ihmisiä kiinni parempaan elämään.

 

Kaikkien Stadi on tasa-arvoinen. Feminismi on kaikkien sukupuolten tasa-arvon edistämistä ja yhteiskunnan erilaisten syrjivien rakenteiden purkamista. Lähes 40 000 ihmisen työnantajana, Suomen suurimpana sellaisena, Helsingin kaupungin pitää edistää toiminnassaan rohkeasti tasa-arvoa ja olla syrjimätön. Yhteiskunnan ummehtuneet sukupuoliroolit kaipaavat tuuletusta ja Stadissa jokaisen pitää voida olla juuri sellainen kuin on.

 

Helsinki on kaupunki, joka luo kaikille mahdollisuuksia rakentaa hyvää elämää, kouluttautua, harrastaa, ystävystyä, rakastua, tehdä töitä, toimia yrittäjänä, tehdä uusia alkuja. Helsingissä kuntalaisten pitää voida rakentaa kaupunkia ideoimalla ja toteuttamalla uutta, kunnan pitää luoda uudelle mahdollisuuksia, ei jarruttaa byrokratialla.

 

Yksin asuminen ei tarkoita yksinäisyyttä, vaan on monelle haluttu tapa asua. Yksin asuvat ovat kuitenkin yhdessä asuvia suuremmassa köyhyys-, mutta myös yksinäisyysriskissä. Elävä kaupunki ja julkinen tila rakentavat yhteisöllisyyttä. Tarvitsemme enemmän pieniä ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, mutta myös uusia yhteisöllisen asumisen muotoja. Helsingin pitää olla aktiivinen asunnottomuuden torjuja.

 

Tänään sunnuntaina 9.4. voit äänestää kuntavaaleissa kaikkien Stadia ja minua numerolla 694. Helsingin äänestyspaikat löydät täältä, voit äänestää vain sinulle määritellyssä paikassa. Mukaan tarvitset vain henkilöllisyystodistuksen. Vaalipaikat ovat auki koko päivän kello 9–20. Lue lisää minusta ja tekemisistäni täältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat