Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Eurooppa, jossa kaikki pelaa!

Yksi ei-ehkä-enää-niin-kovin salainen intohimoni on vanhat konsolipelit. Super Mariot, Donkey Kongit, Zelda, Bubble Bobble ja muut legendat vievät välillä nostalgiareissulle 80- ja 90-luvuille. Oma pelikokoelma on konsoleita Nintendo 8- ja 16-bittisestä Nintendo kuusneloseen ja lukuisiin peleihin. Aikaa pelaamiseen vain on harmillisen vähän.

Mieltäni lämmittääkin kovasti, että Suomessa on saatu peliteollisuus hyvään nousuun ja kasvuedellytykset pienille, keskisuurille ja sitä kautta suureksi kasvaville pelialan yrityksille ovat Suomessa hyvät. Suomi ei tarvitse uutta Nokiaa, jos sillä on kymmeniä ja satoja uusia Supercellejä ja EU:n sisämarkkinat tarjoavat niille loistavan markkina-alueen, jollaista Suomi ei yksinään pystyisi ikinä tarjoamaan. Peliala on tulevaisuutta. Vuonna 2012 peliteollisuuden liikevaihdon kasvu oli huimat 52 %. Seuraavaksi eniten kasvoi cleantech-ala 15 % kasvullaan [1].

EU:n muista hyvistä puolista mainittakoon tekijänoikeusasiat, joissa EU on huomattavasti peliteollisuuden kehtona pidettyjä Yhdysvaltoja humaanimpi. EU on aidosti huolestunut kansalaisten digitaalisista oikeuksista. Ei ole aivan sattumaa, että nimenomaan Yhdysvalloissa ilmeni NSA-tapauksen kaltainen vakoilutapaus [2]. Se, että EU on asiassa enemmän “hyvisten puolella” ei ole kuitenkaan mitenkään itsestään selvää: Euroopan parlamentissa on lobbareita moninkertainen määrä europarlamentaarikkoihin nähden ja kuluttajan aseman kustannuksella vahvaa tekijänoikeuslainsäädäntöä ajavat järjestöt ovat lobbareissa vahvasti edustettuina. Tekijänoikeuskysymyksissä Vihreät ovat asettuneet voimakkaasti turvaamaan kansalaisten oikeuksia korporatiivisia voimia vastaan. Usein pidennykset tekijänoikeuksien kestoon ovat tulonsiirtoa isoille mediayhtiöille.

Nettiyhteyden katkaiseminen rikoksesta tuomituilta nousee aika ajoin keskusteluun ja onpa sitä jo käytetty rangaistuskeinonakin [3]. Omasta ja Euroopan Vihreiden mielestä nettiyhteyden katkaiseminen on väärin, koska internetyhteys kuuluu nyky-yhteiskunnassa kansalaisen perusoikeuksiin ja se on tärkeä edellytys yhteiskuntaan osallistumiselle. Pidän myös tärkeänä EU:n tuomioistuimen tuoretta päätöstä ihmisen mahdollisuuteen tulla unohdetuksi internetissä [4].

Haluan Euroopan, jossa kaikki ovat mukana ja pelaavat yhdessä ja jossa asiat toimivat. Haluan myös EU:n, jossa digitaaliset perusoikeudet ovat turvattuja, jossa tietoinfrastruktuuri on vahvaa, jossa kyberturvallisuudesta huolehditaan ja jossa pelit ovat paitsi hyvää bisnestä, myös tunnustettu osa populaarikulttuuria. Tarvitsen tähän apuasi ja parhaiten tuet tätä työtäni äänestämällä europarlamenttivaaleissa numeroa 166. Tehdään yhdessä Eurooppa, jossa kaikki pelaa!

 

Mitkä Eurovaalit?

  • Järjestetään kaikissa EU-maissa 22.-25.5.2014

  • Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 25.5.2014

  • Euroopan parlamenttiin valitaan suorilla vaaleilla yhteensä 751 jäsentä

  • Koko Suomi on samaa vaalipiiriä, äänestää voi siis ketä tahansa ehdokasta

  • Suomesta valitaan 13 Euroopan parlamentin jäsentä eli meppiä

  • Suomalaismepit toimivat parlamentissa omissa poliittisissa ryhmissään, eivät minään suomalaismeppien ryhmänä. Kysy siis ehdokkaaltasi, mihin ryhmään hän parlamentissa aikoo asettua.

1. http://www.slideshare.net/mobile/cleantechfinland/cleantech-industry-in-finland-2013-27055392

2. http://fi.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden

3. https://en.wikipedia.org/wiki/Graduated_response#Graduated_response_laws

4. http://yle.fi/uutiset/eun_tuomioistuimen_mukaan_ihmisilla_on_oikeus_tull...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat