Maria Ohisalo Köyhyyden torjunta on politiikan tärkein tehtävä!

Helsinki, jossa kaikki pelaa!

Kunnissa tehdään meidän jokaisen arkeen vaikuttavia päätöksiä aina joukkoliikennejärjestelyistä ja lähipuistojen hoidosta sosiaali- ja terveyspalveluihin. Kuntien päätöksillä on myös ilmastovaikutuksia, joiden jäljet näkyvät kuntaa laajemmalla alueella ja valtuustokautta huomattavasti pidempään. Kunnallisvaaleissa kannattaa siis äänestää, jos haluaa omasta kotikaupungistaan (ja laajemminkin ympäröivästä maailmasta) parhaan paikan asua.

Lähdin itse ehdolle Helsingin kaupunginvaltuustoon, koska mielestäni Helsingistä voitaisiin tehdä kaikille parempi. Näen myös, että valtaa kannattaa säännöllisin väliajoin vaihtaa, uusiakin ehdokkaita kannattaa siis uskaltaa äänestää. Koen, että oma yhteiskuntatieteellinen koulutukseni sekä kiinnostuksenkohteeni velvoittavat minua antamaan politiikalle mahdollisuuden.

Haluan vaikuttaa ihmisten ja meitä ympäröivän maailman hyvinvointiin. Näen, että sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja ekologinen kestävyys kulkevat käsi kädessä: hyvinvoiva ja muihin ihmisiin verrattuna tasavertainen ihminen pystyy myös paremmin huolehtimaan ympäröivästä maailmastaan. On siis mitä vihreintä puhua ennaltaehkäisystä, eriarvoisuuden poistamisesta ja toimivista ja kaikkien saavutettavissa olevista julkisista palveluista.

Mitä sitten haluaisin politiikassa tehdä? Vaalikampanjani teemoista muodostuu kokonaisuus, jossa sosiaalinen ulottuvuus ja hyvinvointi yhdistyvät elävään kaupunkiin. Olen luonnollisesti kiinnostunut myös monista näiden teemojen ulkopuolelle jäävistä yhteiskunnan kentistä, mutta nostin tässä kampanjassa esille sellaisia asioita, joissa koen osaamiseni olevan vahvimmillaan.

Haluan sellaisen Helsingin, jossa jokainen on osallinen, oman panoksensa mukaan. Haluan Helsingin, jossa kaikki pelaa. Sellaisessa Helsingissä ihmisiä tai ihmisryhmiä ei päästetä syrjäytymään eikä syrjäytetä, vaan politiikka mahdollistaa kaikkien mukana olemisen. Kaikkien mukana olemista voidaan tukea ennen kaikkea ennaltaehkäisyn ja positiivisen diskriminaation keinoin. Toisin sanoen tuetaan vaiheessa, jolloin ei vielä tarvita vahvempia tukimuotoja ja kohdennetaan lisäresursseja alueille, joilla on eniten tuen tarpeita.

Helsinkiläisistä kotitalouksista lähes puolet on yhden hengen talouksia ja yksin asuminen on maailmanlaajuisestikin kasvava trendi. Se ei kuitenkaan ole ympäristön, eikä usein ihmisten hyvinvoinninkaan kannalta paras ratkaisu. Uskon yhteisöllisyyteen, mutta myös omaan tilaan: molempiin täytyy olla mahdollisuus. Myös yksin asumisen täytyy olla Helsingissä mahdollista. Tarvitaan lisää pieniä, kohtuuhintaisia ja ekotehokkaita asuntoja, tarvitaan myös yhteisöllisyyttä mahdollistavia yhteisasumisen muotoja, joissa oman oven saa halutessaan kiinni.

Sloganissani “pelaamisella” viittaan myös palveluiden pelaamiseen: terveyskeskukseen täytyy päästä ilman turhia jonotteluita ja kotipalveluja täytyy olla tarjolla niitä tarvitseville. Ihmisten ongelmat katsovat harvoin virastorajoja. Siksi palveluiden täytyy olla saatavilla yhdeltä luukulta, jotta apua tarvitseva saa palvelua oikea-aikaisesti ja räätälöidysti juuri hänelle.

Haluan meidän kaikkien näköisen Helsingin. Sellaisessa Helsingissä me teemme tästä kaupungista mieleisemme, emmekä tyydy valmiisiin pakettiratkaisuihin: kaupunkikulttuuria tuottavat niin isot kuin pienetkin toimijat. Jokainen voi olla oman elämänsä kulttuuritapahtuman tuottaja. Kirpputorin tai pelitapahtuman voi laittaa pystyyn niin kontulalaisen rivitalon kuin vallilalaisen kerrostalon pihalle. Luova Helsinki on se eksoottinen Helsinki, joka houkuttelee tänne turisteja ja uusia helsinkiläisiä maailman kaikista kolkista. Kaikkien näköisessä kaupungissa pelaavat myös erilaiset liikenneratkaisut. Kaikki eivät ole yksityisautoilijoita, vaan tarvitaan toimivat kulkuväylät ja -mahdollisuudet niin joukkoliikenteelle, pyörille, lastenrattaille kuin pyörätuoleillekin.

Tehdään yhdessä Helsinki, jossa kaikki pelaa!

Äänestä huomenna Helsingissä numeroa 990: www.mariaohisalo.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Päätit kuitenkin muiden vihreiden tavoin vastustaa joukkoliikennekatua Kumpulaan? Joukkoliikennettä ei suosittukaan?

Teemasi yksinasujien asemasta on kyllä tärkeä, ja on hyvä, että nostat sitä esille.

Käyttäjän nybergh kuva
Thomas Nybergh

Kannattaa tutustua joukkoliikennekadun vastustamisen syihin, esimerkiksi Soininvaaran blogin avulla.

Matti Jalagin

Ilmastovaikutuksia?

Ehkä tuhannen vuoden päästä, mutta silti samassa hallituksessa muiden eurososialistien kanssa teette päätöksiä, joilla jälkikasvumme on upotettu velkasuohon jo nyt.

Sanakirjasta löytyy haulla "prioriteetti" jotain valaisevaa.

Jukka Kaulanen

Lähes kaikkien tehtaiden piiput ovat lakanneet jo sauhuttamasta Suomessa ja pian Yrjönkadun uimahallin puukiuaskin kannetaan kaatopaikalle. Muutaman vuosikymmenen kuluttua Suomea peittää rikkumaton lumihanki, jossa vain siellä täällä näkyy venäläisen sotilaspartion latuja.

Veli-Matti Partanen

On ollut ilo seurata tätä hienoa kampanjaa täältä Tampereelta käsin ja toivon sydämestäni, että Maria menee läpi!

Erityisesti yksinasuminen on teema, joka on ollut aivan liian vähän esillä ja Maria on esittänyt hyviä ratkaisuja siihen.

Toimituksen poiminnat